Desertinis šviežio pieno sūris

Desertinis šviežio pieno sūris

20. Sep 2010, 08:00

Noriu šiuo receptu pasidalint ir su jumis.

 

Reikės:

10 l pieno;

2 šaukštų citrinos rūgšties (nekaupinus šaukštus, kitaip bus rūgštu);

Cukraus;

Vanilinio cukraus;

Poros pakelių mėgstamo žele;

Porą šaukštelių želatinos.

 

Gaminimas:

 

Pienas užkaičiamas puode, kai sušyla - beriamas cukrus ir vanilinis cukrus, neleidžiama užvirti! Tada suberiama citrinos rūgštis ir nuolat maišoma, neleidžiant užvirti, kitaip varškė taps glitni, tįstanti ir nebelips sūris.

 

Supilame į sūrmaišę ir paliekame, kad nusivarvėtų. Pasigaminame žele į trečdalį stiklainio vandens ir įdedama dar želatinos. Kad būtų kuo standesnė žele.

 

Kai nuvarva varškė, žele jau būna sustingusi, ją supjaustome gabaliukais, iškrečiame iš sūrmaišio varškę ir dedam atgal įdedant žele gabaliukų.

Tuomet paspaudžiame ir geriausia palikti per naktį šaltoje patalpoje.

 

Štai ir viskas - ragaujame!

 

20. Nov 2010, 18:00

Labai viuliojanciai atrodo.Isivaizduoju koks skanus turi buti,nes namie gamintas.Nesu bandziusi gaminti ,bet receptukas vilioja. O pieno gal kaimisko reikia? 😀

25. Sep 2010, 15:22

Labai mėgsta vaikai šį sūrį,bet pasigaminti nemėginau.Ačiū už receptuką,mėginsim taisyti padėtį .:-)

20. Sep 2010, 19:12

skaniai atrodo, turbūt ir skonis malonus 😉

20. Sep 2010, 18:06

Patikdavo man toks suris vaikystej valgydavom daznai dabar tik kazkaip jau daug metu nebeperkam, bet skanu budavo, naminio tai niekad neragavau...

20. Sep 2010, 09:10

skanus surelis 😀

20. Sep 2010, 08:50

GARDUMA:|