DIKSUSIJA: Ar didelis metų skirtumas tarp JO ir JOS lemia darnius santykius?

DIKSUSIJA: Ar didelis metų skirtumas tarp JO ir JOS lemia darnius santykius?

21. Jan 2015, 14:55 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jau nieko nebestebina, kai žiniasklaidoje pasirodo publikacijos apie vestuves, kai jam 27-eri, jai – 42-eji arba atvirkščiai. Metų skirtumas poroje būna ir dvidešimt, net trisdešimt metų. Tokių pavyzdžių galima rasti ir užsienio, ir Lietuvos įžymybių gyvenime.

Ar tiesa, kad vyresnės moters ir jaunesnio vyro santykiai po truputį tampa įprastu dalyku?  

Beveik trečdalis 40-69 metų amžiaus moterų susitikinėja su 10 ir daugiau metų jaunesniais vyrais. Apklausa rodo, jog šeštadalis penkiasdešimtmečių moterų rinktųsi vyrus, kuriems 40.

Tai nėra tai, ką dauguma galvoja – ištvermingumas ar atjaunėjimas bendraujant su jaunesniais vyrais. Moterims patinka lankstumas bei nuotykių pojūtis jų spontaniškesniuose, jaunesniuose partneriuose. Šiuos žavi vyresnių moterų patyrimas, gyvenimo sėkmė.

Peršama idėja, jog moters seksualumo pikas yra trisdešimties, o vyro – paauglystėje, neturi su šia istorija nieko bendra, nes dauguma jos porų perkopę minimą amžiaus limitą.

Dauguma moterų nori vyresnio, labiau subrendusio vyro, ar visgi amžiaus skirtumas yra visiškai nesvarbus, kuriant darnius santykius? Ką jūs manote? 

Paplepėkime...