Juodieji serbentai - vitaminų ir sveikatos šaltinis. Palepinkime save vasaros desertais iš šių aromatingų ir skanių uogų.
Citrininiai blyneliai su juodaisiais serbentais
Reikės tešlai:
miltų – 125 g,
cukraus pudros – 3 š.,
kepimo miltelių – 1 arb.š.,
vienos citrinos žievelės
vandens – 150 g,
augalinio aliejaus – 1 š.
Padažui reikės:
Cukraus pudros – 150 g,
Juodųjų serbentų – 1/2 stiklinės,
Citrinos sulčių – 2 š.,
vandens,
pusės citrinos žievelės.
Paruošimas:
Iš nurodytų ingredientų užmaišykite tešlą ir kepkite keptuvėje blynus, šiek tiek įpildami augalinio aliejaus.
Padažo gaminimas: cukraus pudrą ištirpdykite vandenyje, įdėkite trintus juoduosius serbentus. Šią masę užvirinkite, įpilkite citrinos sulčių, virkite apie porą minučių.
Prieš patiekant blynus, juos apliekite pagamintu šiltu padažu. Papuoškite citrinos skiltele.
Desertas iš juodųjų serbentų ir vyšnių
Reikės (vienai porcijai):
Ryžių duonos – 1,
Neriebios varškės – 100 g,
Neriebaus jogurto – 3 š.,
Šokoladinio likerio – 1 š,
Saujos juodųjų serbentų ir tiek pat vyšnių
cukraus pudros.
Duoną sulaužyti mažais gabaliukais, aplieti likeriu, išmaišyti. Viską įdėti ant taurės dugno.
Varškę išmaišyti su jogurtu, užpilti ant duonos sluoksnio, o ant viršaus – vyšnių ir juodųjų serbentų sluoksniai. Pabarstyti cukraus pudra.
Galima, jei norite, duoną pakeisti sausainiais, o jogurtą grietinėle.
Šaltinis: Zenskijklub.lv
SKANAUS IR SĖKMĖS IMPROVIZUOJANT SU VASAROS DESERTAIS!
Mano vienos skaniausių uogų 😍 👍 🌷