Farmacijos muziejus Kaune

Farmacijos muziejus Kaune

09. Oct 2019, 21:17 Kristina B. Kristina B.

Ar esate girdėję apie Kaune įsikūrusį Farmacijos muziejų? Kaip tikra kaunietė, aš, žinoma, girdėjau ir net buvau jame ne kartą. Į jį kartkartėm užsuka jaunavedžių poros (yra speciali programa), o ir su vaikais įdomu. Jei eisite, tai tik su ekskursija. Čia pamatysite atkurtą XIX amžiaus pab.- XX pradžios vaistinės interjerą, pamatysite jos užkuliusius, kur gamino, virė, trynė, ruošė vaistus, stalą, už kurio sedėjo vaistininkas, jo saugomas it akies vyzdis knygas, analitinę laboratoriją ir net būsimos pramonės pradžią - tablečių, dražečių gamybos aparatus, tūbelių pildymo prietaisus.

Gidė mielai pasakoja apie ypatingus vaistinius eksponatus ir vaistų istoriją, tai tikrai įdomu. Vienoje patalpoje (manau galima ją pavadinti sandėliu) jaučiamas ir ypatingas tikros vaistinės kvapas. Dabar vaistinės taip jau nekvepia :)

Parodo ypatingus pavyzdžius, pvz esate girdėję apie ispanišką muselę? O gyvačių užpiltinę? Ar žinote, ką vadino "drakono krauju"? Viską galima pamatyti ir apžiūrėti šiame muziejuje. O kur dar rūsys, kuriame laikydavo šalčiau laikomus dalykus: riebalus, aliejus, net vyną. O senieji gydytojų kabinetai, pvz su koja minamu grąžtu dantims?

Muziejus įdomus, nors, sakyčiau, labiau tinka didesniems ir suaugusiems. Tikrai kiekvienas sužinos ką nors naujo, ką nors įdomaus ir ką nors truputėlį kraupaus :)