FOTOpatarimai: savimasažo paslaptys

FOTOpatarimai: savimasažo paslaptys

11. Dec 2012, 08:20

 

Na ir galiausiai savo renginukų maratoną užbaigėme masažais, o tiksliau, masažo specialistė Agnė Purkėnė, dirbanti ekologiniame vaikų darželyje "Augueco Dūzginėlis", mus pamokė savimasažo paslapčių.
 
Sveikos gyvensenos specialistė sako, kad savimasažo judesių galima išmokyti jau dvejų ar trejų metų mažylį. Savimasažas - puiki atsipalaidavimo ir nusiraminimo priemonė, išmokus jo pagrindų galima padėti vaikams pasveikti po kosulio, savimasažas gelbsti kamuojant migrenai.

 

Ar žinote, kai atsipalaiduoti po darbo dienos, sumažinti stresą ir tiesiog pagerinti savijautą? Masažo specialistė Agnė Purkėnė, dirbanti ekologiniame vaikų darželyje "Augueco Dūzginėlis", parodoje "Vaikų šalis" mus pamokė savimasažo paslapčių, kuriomis ir norime pasidalinti.

 

Sveikos gyvensenos specialistė sako, kad savimasažo judesių galima išmokyti jau dvejų ar trejų metų mažylį. Savimasažas - puiki atsipalaidavimo ir nusiraminimo priemonė, išmokus jo pagrindų galima padėti vaikams pasveikti po kosulio, savimasažas gelbsti kamuojant migrenai.

 

"Masažą galima daryti visiems, tik reikia išmokti elementariausius judesius ir techniką. Galite masažą atlikti ir vaikučiui, ir vyrui, ir kitiems artimiesiems. Geriausia daryti poromis – žmona masažuoja vyrą, po to apsikeičia, arba vaikas - mamai, ir atvirkščiai. Pajusite dvigubą malonumą, kai masažą atlieka savas žmogus", - pasakojo masažo specialistė Agnė.

 

A.Purkėnė įsitikinusi, jog kiekviena mama turėtų žinoti, kaip gydyti savo šeimą, žinoti, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kaip atlikti tinkamai masažą, kuo naudinga aromaterapija, kokios ir kam naudojamos vaistažolės ir pan. Mama turi žinoti viską, kas susiję su natūralia terapija.

 

Taigi, nieko nelaukę pasimokykime elementariausių savimasažo pagrindų. Modeliu Mamyčių klubo surengtame "Laimingų vaikų kongrese" sutiko pabūti A.Purkėnės vyras Mantas.

 

Pradedame nuo atsipalaidavimo.

 

Anot specialistės, geriausia masažuoti vakare, po darbo prieš miegą. Nueikite į dušą, kad nusiplautumėte visą stresą po darbo ir blogą energiją.

 

PIRMAS ŽINGSNIS - Sureguliuojame kvėpavimą.

 

{smallpic:1}

 

"Stengiuosi kvėpuoti kaip ir vyras tokiu pačiu ritmu – taip sureguliuojame kvėpavimą. Pradedame nuo glostymo – nuo viršaus ir einame link širdies. Taip apšyla raumenys", - pasakoja masažo specialistė.

 

{smallpic:2}

 

ANTRAS ŽINGSNIS - Veido, kaktos, pakaušio glostymas lengvais judesiais.

 

{smallpic:3}

 

Glostome visu delnu. Nepamirštame nosies – ir ją glostome lengvais judesiais.

 

{smallpic:4}

 

Galima truputį patrinti smilkinius, paspaudžiame tam tikrus taškus nuo slogos. Truputį spustelime panosę, atleidžiame, kartojame...

 

{smallpic:5}

 

Ausų masažas. Triname tarp pirštų ausų kaušelius iki raudonumo, nes čia yra visi jautrūs taškai.

 

{smallpic:6}

 

TREČIAS ŽINGSNIS - galvos masažas.

 

Plaukus keliame į viršų ir šiek tiek patempiame už šaknų.

 

{smallpic:7}

 

Masažuojame galvą. Labai svarbi galvos oda, nes jos niekada kasdien neliečiame, tik mažai pašukuojame plaukus. Visą galvą išjudiname. Pagal laikrodžio rodyklę „šukuojame“ pirštais plaukus.

 

{smallpic:8}

{smallpic:9}

 

KETVIRTAS ŽINGSNIS - Nugaros, kaklo, pečių masažas

 

Kaklo, pasmakrės glostymas. Esmė – prisilietimas, glostymas, kraujotakos, limfos sujudinimas, suaktyvinimas. Tokiu būdu valome limfą, pasišalina visi toksinai.

{smallpic:10}

 

Kaklinė sritis labai svarbi regėjimui. Kiekvieną kaklo kaliuką masažuojame, apčiuopę kauliuką, sukame ratu.

{smallpic:11}

 

Labai efektyvus pratimas – suimame, pakeliame pečius ir paleidžiame. Baigiame glostymu.

{smallpic:12}

 

Paimame ranką „užlaužiame“ ir masažuojame mentę, tarpumentę - taip vadinamus „sparnelius“

{smallpic:13}

 

Nugarą masažuojame glostydami iš viršaus į apačią, darome „lietutį“, patapšnojame, žnaibome odą nuo nugaros višaus iki sėdmenų, tik masažuojame ne patį stuburą, bet šalia stuburo kauliukų, padaužome nugarą lengvai.

 

{smallpic:14}

{smallpic:15}

{smallpic:16}

 

Na ir pabaigai masažą užbaigiame lengvais judesiais glostydamai visą nugarą. 

{smallpic:17}

 

Tuomet apsikeičiate vietomis - ir vyras jums daro masažą :)

 

Pamaloninkite savo artimuosius lengvu, bet efektyviu masažu!