Fotopatarimas: kaip taisyklingai sėdėti prie kompiuterio

Fotopatarimas: kaip taisyklingai sėdėti prie kompiuterio

01. Nov 2011, 00:00

Tam, kad praleistos prie kompiuterio valandos nepakenktų stuburui ir nesukeltų bereikalingos kaklo įtampos, siūlome pažiūrėti fotopatarimus: kokia yra taisykinga laikysena prie kompiuterio ir kokios dažnos klaidos sėdint.

 

{smallpic:1}

 

Ši kūno padėtis taisyklinga: pečiai nuleisti žemyn, nugara tiesi, rankos padėtos ant stalo, žvilgsnis į monitorių. Norėdama patikrinti akių žiūrėjimo padėtį, paimk pieštuką ir pridėk nuo ausies link akies – pieštukas turėtų būti paraleliai grindims.

{smallpic:2} 

 

Jeigu nugarai šiek tiek išlenkta, iškart juntama įtampa stuburui ir kaklui. Pažiūrėk, kaip keičiasi pieštuko padėties kampas. Tokia sėdėjimo padėtis yra netaisyklinga!

{smallpic:3}

 

Dabar patikrinsime, kaip sėdi ant kėdės. Ar pilnai sėdi ant jos ir ar visiškai atsiremi nugara į kėdės atlošą?

{smallpic:4}

 

Kojas po stalu padėk tiesiai ir pageidautina be aukštakulnių. Jokiu būdu nesukryžiuok kojų! Taip suspaudi kojų kraujagysles ir venas. Po tokios sėdėjimo padėties nereikia nustebti, jei po kelių valandų kojose pajusi sunkumą ir nuovargį.

{smallpic:5}

 

Kai pajusi nuovargį, kelioms minutėms atpalaiduok stuburo raumenis šia mankšta. Labai geras pratimas – delnus sukryžiuok už galvos, alkūnes ištiesink ausų lygyje ir leisk sau pailsėti kelias minutes.

{smallpic:6}

 

Dabar prie stalo. Prieš tave kompiuteris, tu dirbi ar tiesiog naršai internete…Tokia tinkama laikysena: nugara tiesi, atsirėmusi į kėdės atlošą, tu arti stalo, kiek tik pavyksta jaustis patogiai, alkūnės ant stalo, pėdos ant grindų…Žvilgsnis į monitorių.

{smallpic:7}

 

O toks variantas netaisyklingas: kojų negalima sukryžiuoti. Matai, kaip keičiasi stuburas?

{smallpic:8}

 

Taip taip pat negerai. Sėdėti ant kėdės kraštelio sulenkta nugara, sukryžiavus kojas…nenuostabu, kad greitai pavargsti, pajunti sunkumą pečiuose, nugaroje.

{smallpic:9}

 

Kitas pratimas – pažiūrėk, kaip tavo draugė prieina prie tavo stalo pakalbėti. Visa taisyklingos stuburo padėties paslaptis slypi alkūnių sulenkimo padėtyje. Išverčiant jas į išorę, nugara ir pečiai taip pat išsilenkia.

{smallpic:10}

 

O jeigu alkunės tik šiek tiek sulenktos, stuburas iškart išsitiesina – nugara tiesi, pečiai nuleisti.

{smallpic:11}


Ar kaip Tu dažniausiai sėdi naršydama internete? 

 

01. Nov 2011, 14:21

Niekad taip nesėdžiu... žinau, kad negerai darau, bet kad kitaip neišeina 😃 Atsisėdu gražiai, išsitiesiu, praeina 2minutės...jau sėdžiu kojas susikišus po užpakaliu, susikuprinus...vėl išsitiesiu... po 2 min. ir vėl tas pats 😃 😃