Gabrielė keliauja į darželį. Pirkiniai

Gabrielė keliauja į darželį. Pirkiniai

30. Aug 2018, 15:01 RenataŪselienė RenataŪselienė

Be kelių minučių ir jau keliausime į naują grupę. Pasiruošimas emociškai vyksta kiekvieną dieną. Daug kalbamės, pasakojame kokie pokyčiai laukia, ir kaip šauniai viskas turi vykti, nes dukrytė juk nuostabi.

Norėdama, kad ji jaustųsi gerai, skatinu ja visomis įmanomis priemonėmis. Nuo pasakojimų iki pirkinių. 

Rūbų jai netrūksta, tad pirkiniams tikrai daug neišleidame, tiesiog papildėme spintą būtinais rūbais, kuriuos vienaip ar kitaip būtume įsigyje. Aš ko gero iš tų mamų, kurios neskirsto aprangos į darželio ar miesto. Pas mus rūbų (be sezoniškumo kriterijaus) kategorijos dvi: naminiai ir išeiginiai. Darželip apranga priskiriama prie išeiginių. Jau ne kartą rašiau,kad negailiu drabužių. Man negaila, jei juos darželyje susiteps, suplėšys ar kitaip sugadins. Tai tik daiktas. Bet mano pareiga ir užduotis įskiepyti ir parodyti, kad mergaitė turi visda atrodyti skoningai, gražiai ir tvarkingai. Todėl nepritariu nuomonei,kad darželyje vaikas turėtų rengtis prastesniais, ar namuose panešiotais, nes juk vis tiek sugadins. Mano akimis mergaitės skonį, požiūrį ir stilių reikia formuoti nuo mažų dienų, kad paaugus suprastų kas su kuo ir kada derinama. Galiu tik pasidžiaugti, kad mūsų dama tai įsisavino ir jau pati be vargo gali tinkamai pasipuošti.

Basutes avėti grupėje turėjome, tad jų nereikia. Jei reikės kažko specialaus (būreliams, ugdymui) pirksime pagal rekomandaciją, jau pradėjus lankyti. 

Dabar belieka tik sulaukti rugsėjo 3-osios. Žinau,kad darželyje numatoma šventinė programa, kuri visada puikiai veikia vaiko integracijai.