Gardūs ir sveiki patiekalai iš įvairių kruopų su Vaida ir Agne+RECEPTAI

11. Oct 2017, 10:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiandien pas mus vieši dviejų vaikučių mama, verslininkė Agnė Grigaliūnienė, kuri su mumis pasidalino štai tokiu receptu iš grikių.

20171011102526-16646.jpg

Reikės:

grikių

špinatų

česnako

druska (galo būti su trumais ir kitais įdomiais skoniais)

majonezo (bet nebūtinai).

Grikius išverdame ir perpus maišome su špinatais. Agnė šiam patiekalui naudoja šaldytus špinatus, nes jie išlaiko daug vitaminų. Pakepiname čenako skiltelę, špinatus ir nekantraujame, kol išvirs grikiai. Tuomet viską sumaišome ir voila - turime gardžiausią patiekalą!

20171011103013-68815.jpg

Nors Agnės pasiūlyta košė gardi ir Indrės su dukryte Marija puikiai įvertinta, visgi smalsu, kokių netradicinių kruopų galima pasiūlyti šeimos stalui. Patarimais dalinasi sveikos mitybos ekspertė Vaida Kurpienė.

BOLIVINĖ BALANDA

Pasirodo, vaikai labai mėgsta bolivinę balandą, nes kai ji išverda, pasimato lyg "uodegytės" - labai maloni tekstūra :)

20171011103536-16973.jpg

Bolivinę balandą galima naudoti ir troškiniuose, salotose, sriubose, apkepuose.

SOROS

Pasak Vaidos, sorų daug kas nevalgo, nes jos turi kartų prieskonį, bet yra du būdai, kaip nukartinti skonį – plauti tol, kol nebeliks balkšvo skysčio. Arba kitas variantas - prieš gaminant nuplikyti soras verdančiu vandeniu.

20171011103814-68450.jpg

RIETMENĖ

Vaida mus nustebino ir dar vienu atradimu. Ar girdėjote apie rietmenės kruopas? Ji dar vadinama japoniška sora, bet vertingesnė, nes turi daugiau luobelės, skaidulų, daugiau mineralinių medžiagų.

20171011104033-55797.jpg

Tiesa, rietmenės reikia pasiruošti tiek, kiek suvalgysit, nes stovėdama ji apkarsta.

BURNOTIS

Ar naudojate burnotį? Burnotis, kaip ir bolivinė balanda yra sėklos ir neturi glitimo. Vėlgi ne visi jas moka paruošti, nes kaip kruopos jos yra kietokos. Vaida pataria malti į miltus ir naudoti kepiniams.

Visas minėtas kruopas Vaida pataria drąsiai maišyti tarpusavyje. Tiesa, geriau  jau išvirusias, nes jų paruošimo būdai skiriasi.

Sorų ir moliūgų košė su kokosu aliejumi ir cinamonu

Reikės:

sorų kruopų

moliūgo

kokoso aliejaus

cinamono

Virkite kruopas vandenyje santykiu 1:3. 

20171011104434-81716.jpg

Kol kruopos verda, galite atlikti kitus darbus. Sutarkuokite moliūgą ir lengvai pakepinkite kokosų aliejuje (vos vos, kad pasikeistų spalva) ir tada pabarstysime cinamonu. Kruopų nepervirkite, kad netaptų tyre.

Skanaus!

20171011104734-85767.jpg