"Pažinkime žoleles": ar norėtumėte susitikimo su J.Balvočiūte?

"Pažinkime žoleles": ar norėtumėte susitikimo su J.Balvočiūte?

12. May 2014, 09:45 InetaBu InetaBu

Kai būname pavargę, pikti, išsekę, ką dažniausiai darome? Einame pasivaikščioti į mišką, prie ežero, braidome pakrantėmis, po pievas...Ganome debesis, įgriuvę į minkštą žolę. Visi tikime, kad gamta mums padės atgauti energiją, dvasinę pusiausvyrą ir ramybę. Tačiau retas kas susimąstome, kad iš gamtos galime gauti kur kas daugiau, pamirštame, kaip pagarbiai ir atsargiai su gamta elgdavosi mūsų senoliai. O mūsų motinėlė gamta pasiruošusi mus saugoti ir gydyti visomis savo išgalėmis, tik reikia ją prisijaukinti ir suprasti.

Ir medžiai, ir augalėliai turi įvairiausių gydomųjų savybių, tačiau nepakanka tik tikėti, reikia žinoti kada ir kaip jas rinkti, kaip džiovinti ir paruošti, kaip vartoti ir kada, kad gautume šimteriopą naudą. Augalų mokslas reikalauja daug laiko, patirties, juk jie turi įvairiausių cheminių ir farmakologinių savybių. Augalus galime naudoti įvairiai: ir šaknis, ir žiedus, ir pumpurus, ir lapus, iš uogelių pasiruošti kvapnių antpilų, nuovirų, aliejų, pavilgų, kompresų ir vonių. O gydyti galima begalę: lėtinius susirgimus, šaltymečio kosulius, ūmius uždegimus, ilgai negyjančias žaizdas. Beje, ar žinote, kad net 40 procentų visų vartojamų vaistų yra pagaminama iš vaistinių augalų, kuriuos liaudies medicina seniai pažįsta ir efektyviai vartoja. Tačiau vaistiniai preparatai yra pranašesni už sintetinius vaistus, nes yra lengviau pasisavinami, beveik nesukelia alerginių reakcijų, jais galima gydytis ilgiau ir jų poveikis mums yra švelnesnis.

Gamta – neišsenkamas natūralių vaistų šaltinis. Vieni augalai kelia tonusą, kiti ramina, treti mažina temperatūrą ir stabdo uždegimus.

Mamyčių klubas siūlo Jums unikalią galimybę sudalyvauti susitikime su Jadvyga Balvočiūte, kuri pateiks profesionalias žinias apie žoleles, kaip jas rinkti, vartoti, bus galimybė jas pažinti iš arčiau ir netgi įsigyti. Esant poreikiui, bus galima užsisakyti individualių žolelių mišinių. Ši unikali mokslininkė yra paskelbusi daugiau nei 30 mokslinių ir daugiau nei 70 mokslo populiarinimo straipsnių. Visuomenės švietimui ir dabar ji skiria nemažai laiko. J.Balvočiūtė per metus perskaito iš viso apie 30 paskaitų visuomenei įvairiais žolininkystės populiarinimo klausimais, taip pat skaito paskaitas apie ekologinę vaistažolininkystę farmacininkų tobulinimosi kursuose prie KMU Farmacijos fakulteto.

Susitikimas planuojamas birželio arba rugpjūčio mėnesį, vyktų Vilniuje. Susitikimo kaina apie 20-30 Lt. Prašome rašyti komentarus, ar atsirastų norinčių dalyvauti ir kada ??:)

Ačiū visiems. 

InetaBu InetaBu 12. May 2014, 12:27 linalu

sveiki, o kada patogiau? birželio pirmoje puseje ar rugpjūčio gale?

12. May 2014, 11:37

ooo 👍 šiaip būtų super, labai norėčiau 😀 tik dėl laiko, kol nėra tikslios datos, sunku kažką sakyti, vasara jau toks metas 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 12. May 2014, 09:52

Aš noriu! 😀