- 1 kg. slyvukų,
- 500 g. cukraus,
- 200 g. migdolų.
- 50 g. „Alvo“ – „Tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu“.
Slyvas nuplauti išimti kauliukus, užpilti cukrumi ir palikti 4 val., kad išsiskirtų sultys. Tada sumaišyti su „Alvo“ – „Tirštinamuoju uogienės mišiniu“.
Užvirinti ir maišant virti 3–5 min. Nugriebti putas. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje. Ir sumaišyti su uogiene, supilstyti į stiklainiukus, uždaryti ir 5 min. palaikyti apvertus. Laukiam šaltojo sezono ir skanaujam!
Įdomus variantas 😀 man ir gaunasi tirštesneės uogienės be jokių priedų - nuo laiko priklauso kiek su cukrum pabūna, kiek cukraus ir kiek verdasi. Praeitais metais viriau obuolienę tai cukriuko padauginau gavos l kieta 😃 kai pastovejo toks dzemu dzemas nebe uogiene, bet maniskiam patiko kaip nekeista, toks saldaininis dzemas - perkaitinta matyt ir cukrus karamelizuotis pradejo 😃
As nusipirkau tirštiklio ,bet nepanaudotas ir nepabandytas guli 😃
Turiu pripažinti, kad ir man tirštiklis didelio įspūdžio nepadarė, ir lieku ties tradiciniu uogienių virimo būdų. 😉 Beje nebadysi nežinosi, kas ir kaip veikia. 😀