Godos blogas: laukiame Kalėdų arba keturi Advento kalendoriai

Godos blogas: laukiame Kalėdų arba keturi Advento kalendoriai

27. Nov 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Esu absoliuti Kalėdų gerbėja ir jeigu turėčiau namą - apkarstyčiau ją kilometrais mirksinčių eglučių, į kaminus pritupdyčiau pripučiamų Kalėdų senelio, o kieme skrietų netikri elniai. Na, kadangi namo neturiu, tai “atsigriebiu” joms tiesiog besiruošdama.

Kasmet lipdome su vaikais ir draugais imbierinius namelius - vėliau mėnesį varvinam seilę į saldainius ir savaitę po Kalėdų naikiname jo atsargas (tiksliau, saldainiai sunaikinami iškart, vėliau tenka graužti tik sausą sausainį…). Dar vienas “šventas” atributas - Advento kalendoriai. Esu pasiuvusi raudonus maišelius su skaičiais ir mergaitės ten kasryt randa po smulkmenėlę - muilo burbulų, įdomesnį pieštuką, lipdukų, dantų šepetukus ar dar kažką pusiau naudingo, pusiau smagaus. Žinoma, nepavyksta išvengti ir tų prasto šokolado prekybcentrinių kalendorių. Juos laikau kantrybės ugdytojais, nes galima atidaryti tik po vieną langelį kasdien. Tiesa, Eleonora dar pernai maišė skaičius, tad buvo visko :)

20151126133222-98367.jpg

Šiemet prie Kalėdų laukimo prisideda ir LEGO “Friends” Advento kalendorius. Gavusios taip džiaugėsi, kad pasakymas, jog VIENAS - VISOMS, tik dar smagesnis. Jau susitarė, kad vieną dieną rastą siurprizą surinks Smiltė, kitą dieną - Eleonora. Kilo klausimų kuri pirma, bet vyresnėlė greit “sumetė”, kad Eleonora per artėjantį gimtadienį (gruodžio 6) gaus daug dovanų, tad būtų neteisinga jeigu tądien dar ir LEGO atitektų jai, todėl natūraliai išsisprendė, kad Eleonoros yra nelyginės “Friends” dienos, o Smiltės - lyginės.

Ir tai dar nepaskutinis Advento atributas. Kad švenčių laukimas būtų ne tik dovanos, bet ir šiek tiek pasiruošimo - sukūriau užduočių Advento kalendorių. Kas rytą jų lauks laiškas nuo nykštuko ką reikia padaryti - ar snaigių iškarpyti, o gal kambarį susitvarkyti… Norinčias kviečiu atsispausdinti šį užduočių kalendorių mano bloge - www.seimosgidas.lt

20151126133050-37033.jpg

Liucyte Liucyte 27. Nov 2015, 11:34

👍
Ačiū už nuorodą į blogą, - įtraukiu į skaitytinų sąrašą 😀