Grožio šventėje mamoms – ekspertų patarimai ir pramogos

Grožio šventėje mamoms – ekspertų patarimai ir pramogos

04. May 2014, 06:53 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos dienos proga mamytės rinkosi į kino centrą „Multikino“, kuriame buvo organizuojama grožio šventė „Už gražias mamas!“. Čia mamytės klausėsi grožio ekspertų patarimų, pamiršusios kasdienius rūpesčius galėjo pasigražinti bei pasilepti. Mamas į grožio šventę antrus metus iš eilės kvietė dovanų parduotuvė LaisvalaikioDovanos.lt

20140504135238-28211.jpg

 „Kukla Beauty Box“ stilistės patarimai mamoms

„Neturiu ką apsirengti!“, „Trūksta laiko!“, „Netinka bateliai!“ – su tokiomis problemomis mamos susiduria kiekvieną dieną. Stiliaus namų „Kukla Beauty Box“ stilistė Ula Kotryna Tulevičiūtė mamoms pristatė patarimus, kaip su minimaliomis laiko ir finansinėmis sąnaudomis atrodyti stilingai.

Pagrindinis stilistės patarimas mamytėms – drabužius rinktis pagal figūrą ir gyvenimo būdą. Tačiau nesiteisinti tuo, jog yra mama ir neturi laiko. Kaip sako Ula, „užsivilkti džinsus bei gražesnę palaidinę užima tiek pat laiko, kiek „įlįsti į treningus“. 

Mamytės dažnai be reikalo užmiršta aukštakulnę avalynę, ir renkasi žemapadę. Pasak stilistės, net kelių centimetrų pakulnė pagrakština laikyseną bei eiseną, o kokybiški aukštakulniai patogumu nenusileidžia sportinei avalynei.

Taip pat Ula patarė atsikratyti senienų, kurios spintoje tik užima vietą, tačiau jau niekada nebus dėvima, bei laikytis principo „geriau mažiau, bet kokybiškiau“. Ypač šis principas turėtų būti taikomas kokybiškiems batams, rankinėms bei laikrodžiams.

Stilistė pristatė naujo sezono tendencijas

2014 m. pavasarį – vasarą itin madingi gėlių raštai ir motyvai drabužiuose, baltos bei pastelinių spalvų drabužiai, etno bei geometrinių raštų motyvai, odiniai drabužiai. Tačiau nereikia nuo galvos iki kojų apsirengti būtent taip – užtenka ir vieno akcento, kad atrodytum stilingai.

Aukštoms mamoms stilistė patarė įsigyti plačias kelnes arba A formos sijoną – tai itin madinga šį sezoną. Žemo ūgio mamoms šių mados tendencijų reikėtų vengti, nes tokie drabužiai jas optiškai dar pamažins.

Neutralių, monochrominių spalvų drabužius stilistė pataria derinti su išskirtiniais papuošalais, įvairių spalvų dirželiais, rankinėmis ir batais. Net paprasčiausia apranga su tinkamais papuošalais gali atrodyti ypatingai.

Paskutinio stilistės patarimo mamytėms nereikėtų pamiršti apsiperkant: „Jei abejoji, ar pirkti, mintyse apžvelk savo garderobą – prieš apsispręsdama turi sugalvoti bent du drabužius, prie kurių derinsi savo naująjį pirkinį“. 

20140504135253-46767.jpg

Tobulas makiažas su 5 kosmetikos priemonėmis

Netiesa, kad tobulą makiažą gali atlikti tik profesionalai. Nebūtina ir galybės kosmetikos priemonių. „Deivių mokyklos“ vizažistė Rūta Černiauskaitė grožio šventėje mamytes mokė pasigražinti su 5 kosmetikos priemonėmis.

Kreminis makiažo pagrindas, veido modeliavimo priemonė, skaistalai, blakstienų tušas, lūpų blizgesys – tiek dekoratyvinės kosmetikos priemonių pakanka tobulam makiažui. 

Vizažistė ypač akcentavo maskavimo priemones – kad veidas atrodytų lygesnis, jomis būtina padengti odą. Tačiau norint veidui suteikti gyvybės, skruostus būtinai reikėtų paryškinti skaistalais, o lūpas – blizgesiu. 

2014 m. manikiūro mados

2014 m. manikiūro tendencijas grožio šventėje pristatė nagų dizaino salonų tinklo „Nailbar“ vadovė Ingrida Jočienė.

Pasak manikiūro ekspertės, šį sezoną madingas raudonos, juodos, auksinės, pastelinių spalvų manikiūras. Visiškai nereikėtų riboti savęs – ir šį sezoną nagučius galima dengti kelių spalvų nagų laku arba visus nagučius lakuoti skirtingomis spalvomis.

„Nailbar“ vadovė taip pat pažėrė patarimų, kaip stiprinti nagučius – ji pristatė nagų aliejų, kuris per kelias minutes įsigeria į nagą bei jį sustiprina iš vidaus. Juk gražus manikiūras visų pirma asocijuojasi su sveikais nagučiais.

Ingrida mamos, neturinčioms laiko savaitiniams manikiūrams, patarė rinktis gelinį lakavimą – tokiu būdu vizitai į grožio saloną paretėja trigubai.

20140504135306-70817.jpg

Mamoms – grožio procedūros ir pramogos

Išgirdusios naudingų patarimų stiliaus, nagų priežiūros bei makiažo temomis, mamytės buvo kviečiamos pabendrauti prie kavos puodelio bei pasigražinti pačios. 

Nagus lakavo „Nailbar“ manikiūrininkės, makiažą darė „Deivių mokyklos“ vizažistės, rankų masažą atliko prancūziškos kosmetikos kompanijos „L‘Occitane“ atstovės. 

Šventėje nebuvo užmiršti ir vaikučiai – jie kartu su mamytėmis žiūrėjo animacinį filmą šeimai „Ponas Žirnis ir Šermanas“.

Grožio švenčių tradicija

Grožio šventė „Už gražias mamas!“ organizuojama jau nebe pirmą kartą – praėjusiais metais mamytės taip pat buvo kviečiamos pasigražinti prieš Mamos dieną.

„Idėja organizuoti šventę mamoms kilo galvojant apie savo mamą, laikančią keturis namų kampus, – kalba šventę organizuojančios įmonės „Laisvalaikio Dovanos“ direktorius Aurimas Mažylis. – Mamos, besirūpinančios vaikais, vyru ir namais, pačios pamiršta pasirūpinti savimi bei pasilepinti. Mamos diena – puiki proga mamoms priminti, kad jos yra pačios brangiausios pasaulyje“.