Į Insanity treniruotes – kartu su vaikais!

Į Insanity treniruotes – kartu su vaikais!

19. Oct 2014, 20:57 InetaBu InetaBu

Laiminga mama kasdien įsispiria į sportinius batelius ir skuba į sporto treniruotę, nors jos kūdikiui– vos mėnuo ar du. Ir tam nereikia samdyti auklės ar prašyti močiučių pagalbos, mat vaikas gali vykti į treniruotes kartu su ja! Skamba nerealiai? Nuo šiol tai – nuostabi realybė!  Insanity suteikia galimybę mamoms ne tik turėti tobulas kūno formas, bet ir, kol jos sportuoja, pasirūpinti jų atžalomis!

Kiekvieną pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį 11 val. 30 min. į Vingio parko estradą suguža sportiškai apsirengusios mamos su vaikais. Vienų mažyliai, kuriems vos mėnuo ar keli, ramiai snaudžia vežimėliuose, kitų vyresnės atžalos  smagiai šėlsta specialiai vaikams įrengtame žaidimų kampelyje. Juos visos treniruotės metu prižiūri ir kartu su jais žaidžia auklė. Tad mamos gali atsipalaiduoti,  mėgautis laisve ir sportu, tai - jų laimės valanda!

Vaikai mato gerą pavyzdį

Mamoms skirta treniruotė, pavadinta “Mamos valanda sau”, sulaukia vis didesnio populiarumo. Pirmasis sertifikuotas Insanity treneris Lietuvoje, grupės Insanity LT ir tinklalapio www.GetFit.lt įkūrėjas Ignas Bakėjus įsitikinęs, kad šios treniruotės svarbios ne tik mamoms, bet ir jų vaikams:

          “Ne kartą iš mamų esu girdėjęs: “Kai tik vaikas paaugs, ateisiu pas tave sportuoti”. Kam laukti? Ateikit su vaikais! Šias treniruotes neatsitiktinai darome pietų metu – sportuokite, kol mažiausieji miega! Jūsų vaikas didesnis ir miegoti eina vėliau? Ne bėda – te prieš pietų miegą žaidžia ir išsidūksta, juo pasirūpins auklė.

          Vaikai mokosi iš to, kaip mes elgiamės. Nuo mažų dienų matydamas sportuojančią mamą ar tėtį, užaugęs jis ir pats norės sportuoti. Tai nuostabu.

          Atėjusi pasportuoti mama atitrūksta nuo buities, pabūna tarp bendraminčių, pasikrauna pozityvios energijos, sutvirtėja fiziškai. Jei mama yra laiminga, laiminga ir visa šeima, ir visi aplinkui. Tad šis geros nuotaikos virusas plinta”.

Rezultatai – po dviejų mėnesių

Sportuojant pagal Insanity treniruočių programą, raumeningą, lankstų ir tvirtą kūną galima turėti vos po dviejų mėnesių. Ir tam tereikia patogios sportinės aprangos, jogos kilimėlio ir vandens. Jokių vos atkeliamų svarmenų ir pūkšėjimo bandant atplėšti juos nuo žemės! Šių treniruočių metu dirbama tik su savo kūno svoriu. Specialių pratimų pagalba mankštinamas visas kūnas - kasdien siūloma vis kitokia treniruotė, kaskart dirbama su skirtingomis raumenų grupėmis.

Visame pasaulyje Insanity sulaukė stulbinančio populiarumo – pagal šią programą pluša maždaug 4 milijonai žmonių. I. Bakėjus Lietuvoje subūrė jau apie 2500 sportuojančiųjų.

Insanity - tai aukšto intensyvumo intervalinės treniruotės – visos treniruotės metu sportuojama beveik be sustojimo, tik su trumpomis poilsio pauzėmis. Treniruotė trunka 30-50 minučių. Tad ar toks sportas tinka neseniai pagimdžiusioms, turinčioms antsvorio, ilgą laiką nesportavusioms mamoms? Pasak I.Bakėjaus, Insanity tinka įvairaus fizinio pasiruošimo žmonėms: treneriai sportuojančiuosius nuolat prižiūri, taiso jų klaidas, rodo, kaip teisingai atlikti pratimus, esant reikalui, siūlo pasunkinimus arba palengvinimus.

Trinukių mama – sertifikuota trenerė

31-erių Aidė Noreikienė – aktyviai sportuojanti trinukių mama. Nors dukroms Barborai, Dorotėjai ir Gertrūdai tėra vos aštuoni mėnesiai, tai jai netrukdo kiekvieną dieną skubėti į treniruotes. Negana to, Aidė taip susižavėjo Insanity treniruočių programa, kad pradėjo mokytis trenerio darbo ir prieš mėnesį Anglijoje gavo Insanity trenerės sertifikatą.

                      “Pradėjau sportuoti praėjus lygiai dviem mėnesiams po gimdymo. Mėnesį lankiau sporto klube dviračių treniruotes, o po to atradau Insanity. Buvau nustebinta ir sužavėta. Treniruotės trunka apie 50 min. - auginant vaikus tai tiesiog yra tobula! Sportuojama intensyviai, tad per trumpą laiką gaunu man reikiamą fizinį krūvį, dirba viso kūno raumenys. Labai greitai pasimato rezultatai, tobulėjimas. Pačiai gera prieš save, kai matau, kad pratimus, kuriuos anksčiau atlikti būdavo labai sunku, dabar – vieni juokai”.

                      Aidei smagu matyti, kaip tobulėja bei gražėja ir jos treniruotes lankančios moterys bei vyrai.

                      Ji yra puikiausias įrodymas, kad maži vaikai sportuoti – ne kliūtis. Moteris įsitikinusi: jei turi tikslą ir noro, galimybių visada galima surasti.

                      “Net turėdama tris mažus vaikus kliūčių ir sunkumų sportuoti nematau, - tikina A.Noreikeinė. - Tereikia daugiau pozityvumo! Siūlau visoms mamytėms pamėginti. Mėginti ne kartą, o kokius 5 kartus. Kai pajausite teigiamą poveikį, tikiu, kad kliūčių sportuoti bus vis mažiau”.

Ieškojo trumpų intensyvių treniruočių

                      Beveik pusantrų metų sūnų Jorgį auginanti Inga Paplauskė pradėjo sportuoti, kai sūnui suėjo vos mėnuo. 26-erių moteris tuomet susidūrė su problema – nėra daug vietų, kur galima ateiti sportuoti su kūdikiu. Išbandžiusi keletą tokių galimybių, greitai nusivylė: visos vietos, kuriose vyksta treniruotės su kūdikiais ar vaikais, yra mažo intensyvumo. Žinoma, po gimdymo tokių ir reikia, tačiau ilgainiui pasiekti norimą rezultatą ima atrodyti neįmanoma.

                      Norėjosi rasti salę, kurioje būtų koks nors vaikų žaidimų kampelis. Treniruočių, kurios būtų įvairaus pobūdžio, intensyvumo, kur dirbtų visas kūnas, kur galėtumei maksimaliai išnaudoti savo kūno galimybes ir greitai gauti trokštamą rezultatą. Būtent tai ji ir rado Insanity treniruotėse.

                      “Yra žmonių, kurie sportuoja namie, tačiau man taip sunku. Man reikia komandos, energijos, geros nuotaikos, - prisipažino I.Paplauskė. - Patariu visoms mamoms sportuoti bent 2-3 kartus per savaitę. Susirasti, kas vaikelį pažiūrėtų bent valandą, – juk tiek laiko net su mėnesio kūdikiu gali pabūti vyras ar mama. Jei tokios galimybės nėra, pats geriausias pasirinkimas - treniruotės, kuriose priimamos sportuoti mamos su kūdikiais ir vaikais”.

Elen7 Elen7 31. May 2016, 22:14

Aš neseniai pradėjau lankyti mankštas nėštukėms Get Fit klube ir be galo džiaugiuosi. Galėjau, žinoma, mankštintis namuose, bet neužtenka valios prisiverst, o be to žymiai saugiau ir smagiau su kompanija sportuot ir su profesionalų priežiūra 😀