Šis receptas skirtas ir valgymo rutinai prablaškyti, ir šventinio stalo papuošimui.
Iš pradžių reikia išvirti kiaušinius.
Tuomet juos nulupti ir kiekvieną perpjauti per pusę.
Išimame kiaušinio trynius, sumaišome juos su tunu savo sultyse, įberiame druskos ir įmaišome šiek tiek majonezo.
Gauta masė ir bus mūsų kiaušinių įdaru.
Paskui įdedame tą įdarą į kiekvieną kiaušinio puselę ir viskas.
Jeigu gaminate kaip kasdienį patiekalą, tuomet taip ir palikite, be jokių papuošimų. Jeigu ruošate šventinį stalą, tuomet papuoškite įvairiais žalumynais arba pomidorų (agurkų) gabaliukais.
Čia jau kaip Jūsų pačių fantazija leidžia. Aš išviriau 10 kiaušinių (4 Lt), sunaudojau 1 tuną savo sultyse (4 Lt) ir šaukštą majonezo.
Taigi, visa lekštė įdarytų kiaušinių man kainavo apie 8 Lt. Kadangi šis patiekalas - tai tik užkandis, tai sočiai užteks 3-4 žmonėms, reiškias, kad 1 porcija kainuoja apie 2-2,60 Lt:)
Beje, man šiek tiek liko kiaušinių įdaro, belaukiant savo vyro iš darbo, aš užtepiau jį ant duonos ir skaaaaaaniai sukirtau.
Siūlau ir Jums išbandyti.
Skanaus:)
LABAI SKANU MANO DUKRYTE LABAI MEGSTA TOKIUS.😀 tik va man negalima tokiu
dar visai skanu:
pakepinti svoguna, ji sudeti i trynius, zaliu krapu, druskos, majonezo ir ta mase idaryt kiausinius. 😉
gardumelis!!!
o as darau taip:
i trynius pritarkuoju surio, ispaudziu cesnako, druskos, majonezo ir 👍 ta mase idarau kiausus 😉
šis patiekalas taip pat mano kaip po ir tradicinis baliuose.Draugė tai net klausia, jeigu atvažiuoja, ar bus farširuoti kiaušiai😀Aš darau paprastai: supjaustau daktarišką dešrą, svogūniuko ir t.t.
ir man skanu..budavo,kad is kaimo po 60 kiausiniu parsivesdavau..tai idarinedavau su viskuom.
aš kiek save pamenu, tai mano mamytė visada tokius gamindavo per kiekvieną balių, o paskiau viskas...nutariau atgaivinti tradiciją kad ir darbo dieną😀