Irmos blogas: spalvinimo džiaugsmai

Irmos blogas: spalvinimo džiaugsmai

30. Oct 2015, 01:33 irmantaite irmantaite
Ko gero daugeliui  knygelių spalvinimas vaikystėje buvo smagus užsiėmimas. Aš taip pat spalvinimo knygelių turėjau labai daug ir įvairių. Tai buvo labai mielas, daug džiaugsmo keliantis užsiėmimas tiek vienai, tiek su būriu draugių. Tikrai pamenu vykdavo tokie kolektyviniai susiėjimai, spalvinimo seansai :)
Spalvoti mėgsta ir abu mano vaikai. Kartais tiesiog pritūpus ant grindų, kartais tvarkingai susėdus prie staliuko.
 
20151030004007-59453.jpg
 
Matyt dar nebuvo to momento, jog vienam pradėjus spalvoti neužsinorėtų kitas. O po kiek laiko vėl spalvoti užsinorėjau ir aš :)
Kurį laiką maniau kad tuščiai leidžiu laiką, juk visada atsiranda nebaigtų darbų, visokių kitokių reikalų. Bet pasirodo jog ši veikla turi net skambų pavadinimą - MENO TERAPIJA.  Visame pasaulyje sparčiai populiarėja spalvinimo knygos suaugusiesiems. Spalvinimas nuramina smegenų dalį migdolą (lot. amygdala), kuri kontroliuoja mūsų emocijas ir stresą, todėl jaučiamas atsipalaidavimas, pagerėja koncentracija ir nuotaika, lavinami motoriniai įgūdžiai, vaizduotė, kūrybinis mąstymas, netgi įveikiama nemiga. Spalvinimas, taip pat kaip kai kurie žaidimai, padeda ilgiau išlaikyti dėmesį.  Taigi spalvinimui skirti laiko tikrai verta :)
 Man smagu kartu su vaikais tuos niūrius ir tamsius rudens vakarus pripildyti spalvomis.
20151030004123-57996.jpg
O kartais rasti laiko pabūti vienai ir spalvinant susidėlioti savo mintis arba tiesiog pasvajoti.
 
20151030004306-64821.jpg
 
Spalvinimo knygų suaugusiesiems tiek daug,  atrodo jog kas savaitę pasirodo vis nauja, ir nauja. O aš be galo apsidžiaugiau radusi spalvinimui skirtus atvirukus. Nuspalvinti jie tikrai pašto pagalba bus paleisti į kelionę.
Spalvinimas labai įtraukia, prikausto dėmesį, padeda pamiršti laiką.  Būna kartais net sunku atsitraukti. Jei kartais ši veikla atrodo be tikslo, galima tą tikslą atrasti. Štai padedant Gyčiui nuspalvinom lapę, kuri greit žvelgs nuo vaikų kambario sienos.  
 
20151030004323-49270.jpg
 
Kažkur skaičiau  net rekomendacijas suaugusiems:
pabandykite rasti laiko tokių knygelių spalvinimui kasdien.
pasistenkite, kad tuo metu netrukdytų jokie pašaliniai dalykai.
įsigykite flomasterių, spalvotų pieštukų ir leiskite sau vėl pasijusti vaiku.
 
O taip, kaip gera pasijusti vaiku :)