JAU RYTOJ - Išbandykime karštą jogą "Mamyčių klubo" susitikime!

JAU RYTOJ - Išbandykime karštą jogą "Mamyčių klubo" susitikime!

18. Sep 2014, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šįkart visas "Mamyčių klubo" nares kviečiame išbandyti naujovę ir pagaliau pačioms patirti - kas gi ta karšta joga!

Agni (www.karstajoga.lt) yra pirmoji karštos jogos studija Lietuvoje. Jogos studijai pavadinimą Agni (iš sanskrito kalbos išvertus –ugnis) parinkome prasmingai. Nuo gilios senovės žmonės ugnį garbino kaip savitą esybę. Ugnis buvo tarpininkė tarp žmonių ir dievų, namų sergėtoja, saugotoja nuo priešų, dvasios valytoja. Vedų kultūroje visi ritualai vykdavo tik su ugnimi. Ugnis simbolizuoja karštį, jėgos impulsą, energiją. To ir norėtumėme palinkėti mūsų studijos lankytojams.

20140910091451-63456.jpg

Kuriame aplinką, kurioje būtų jauku ir norėtųsi tobulėti kartu. Jūsų laukia profesionalūs ir idėja degantys mokytojai. Moderniausia įranga erdvioje užsiėmimų salėje sukuria efektyvioms pamokoms reikalingą mikroklimatą, o antibakterinė grindų danga užtikrina saugumą, švarą ir gaivą.

Karšta joga – tai serija jogos pozų, vadinamų asanomis, atliekamų patalpoje, kurioje palaikoma apie 38 laipsnių temperatūra. Šiluma padidina pulsą ir suaktyvina medžiagų apykaitą, prasiplečia kraujagyslės, kūnas tampa lankstesnis. Aktyvesnė cirkuliacija padidina kraujo tekėjimą į galūnes. Sumažėja rizika susižeisti ar pasitempti raumenis, todėl karštos jogos užsiėmimo metu šiluma leidžia kūnui laisviau judėti. Gausus prakaitavimas padeda kontroliuoti vidinę kūno temperatūrą.

Karštos jogos nauda:

Didesnis lankstumas: šiluma leis Jums saugiai pasiekti naujus asmeninio lankstumo rekordus.

Jėga: atliekant pratimus naudojami raumenys, kurie įprastų pratimų metu lieka pasyvūs. Be to, pagrindinis dėmesys skiriamas stuburo stiprinimui.

Kvėpavimas: išmoksite kontroliuoti savo kvėpavimą ir kvėpuoti visais plaučiais.

Detoksikacija: prakaitavimas padeda pašalinti iš organizmo tai, ko ten ir taip neturėtų būti. Veikiami šilumos gausiai prakaituojame, su prakaitu iš organizmo pašalinami toksinai, šlakai ir kitos kenksmingos medžiagos. Oda tampa lygesnė, švaresnė ir skaistesnė.

Terapija: tai yra vienas iš pagrindinių šios jogos tikslų. Nuolat praktikuojant, karštos jogos asanos gali padėti atsikratyti senų traumų, o taip pat neleisti atsirasti naujoms. Karšta joga taip pat yra žinoma, kaip palengvinanti kai kurių ligų simptomus (tokių kaip cukrinis diabetas, astma, aukštas kraujo spaudimas, depresija, artritas ir nutukimas).

Širdies darbas: kai Jūs atliekate pratimus šildomame kambaryje Jūsų širdis dirba taip pat, kaip ir bėgant krosą.

Lieknėjimas: 90 minučių trukmės užsiėmimo metu galite sudeginti net iki 1000 kilokalorijų. Apšilę raumenys lengviau „degina“ riebalus. Vidaus organų tempimas ir spaudimas, patiriamas darant pratimus, taip pat skatina greitesnę medžiagų apykaitą, taigi kalorijos greičiau deginamos ir po užsiėmimo.

Koncentracija: pamoka susideda iš asanų sekos ir kelių kvėpavimo pratimų. Ši pratimų visuma – lyg savotiška rutina. Būtent rutina padės ištobulinti pratimus nuolat juos kartojant. Tobulėdami Jūs didinate savo dėmesingumą, susikaupimą ir ryžtą.

Karštos jogos pamoka vyks rugsėjo 19 d., penktadienį, 18 val. - būtina atvykti bent prieš 20 minučių

Agni karštos jogos studijoje Perkūnkiemio g. 3, Vilnius (verslo centras TRIO, I a. )

REGISTRACIJA ČIA>>>

Pamokoje gali dalyvauti bet kokio fizinio pasirengimo žmonės: neskirstoma į pradedančius ar pažengusius. Iš pat pradžių studijos tikslas yra, kad Jūs neišeitumėte per vidurį pamokos, išbūtumėte salėje iki galo, galite atsigulti, jei pasirodys per karšta ar per sunku… Prašymas tą dieną prieš pamoką išgerti daugiau nei įprastai vandens, mažiau kavos. 

Su savimi turėkite lengvą aprangą, didelį rankšluostį kloti ant kilimėlio, rankšluostuką veidui, jei turite, jogos kilimėlį (jei ne, paskolinsime) ir sausus drabužius, kuriuos rengsitės po jogos, nes tie, su kuriais dalyvausite užsiėmime bus šlapi (net ir apatiniai rūbai). 

Pas mus galėsite įsigyti vandens arba atsineškite savo!

InetaBu InetaBu 15. Sep 2014, 08:14

susitikimas be vaikučių, tik suaugusiems 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 10. Sep 2014, 13:27

Ne, susitikimas tik mamoms!

Gintarep Gintarep 10. Sep 2014, 13:03

Idomu 😀 su vaiku, kuriam 6 metai, ar galiu ateiti?