Išsikepkite itališką duoną "Ciabatta"

Išsikepkite itališką duoną "Ciabatta"

26. Mar 2012, 00:00

Labai skani itališka duona, kuri parduotuvėje šiuo metu kainuoja gan nemažai, o aš siūlau ją pasigaminti pačioms daug pigiau.

 

Sudėtis:

400 gr miltų,

300 gr vandens (vėsoko tokio, bet ne šalto),

1/4 arb.š sausų mielių,

8 gr druskos.

 

Paruošimas:

 

Viską išmaišome ranka, kol gausis vientisa tešla, uždengti maistine plėvele indą su tešla ir palikti kambario temperatūroje maždaug 12 val., po 12 val. matosi tešloje burbuliukai. Štai tokie:

 

 

Ant stalo gerokai paberti miltų, ant jų sudėti tešlą, dedant iškarto formuoti tokį ilgesnį keturkampį, perpjauti jį per pusę į 2 dalis, perpjautą kraštą vieno ir kito gabaliuko truputį užlenkti į apačią, uždengti rankšluosčiu tuos gabaliukus ir palikti 30 min.

 

Tuo tarpu įkaitinti orkaitę 250 laipsnių, po skarda, ant kurios bus duonytė, padėti indą su karštu vandeniu. Ant skardos gerokai užberti miltų, paimti po vieną gabaliuką ir dėti ant skardos ištempiant tešlą į ilgį ir antrą gabaliuką tešlos taip pat suformuoti, man gavosi abu gabaliukai ilgiu per visą skardą.

 

Dedame į orkaitę. Kepti apie 30-35 min. Tik neminkykite tešlos, dėl to, kad tešla neminkoma, duona gaunasi labai skylėta viduje ir labai skani. Suvalgėme ją labai greitai.

 

{smallpic:1}

 

Skanaus, mergaitės:)

28. Mar 2012, 19:32

tikroji duonytė ir yra platesnė, o aš savo tiesiog kažkaip siauresnę padariau, o tavo jau tikroji Ciabatta 😉

28. Mar 2012, 13:04

aaa, va viskas aisku pas mane kaip batono plotis😃 parduotuvinio batono

27. Mar 2012, 21:37

gal platesnę darei, mano plona, nėra ji tokia labai ilga, foto, tikrai atrodo, kad ilga labai 😃 mano buvo beveik per visą skardos ilgį, bet plona kaip prancūziškas batonas maždaug

27. Mar 2012, 21:06

bet tavo tokia ilga atrodo, o va pas mane neilga ir viena gavosi 😃

27. Mar 2012, 21:05

taip, tešla skystoka, mano foto matosi,ten irgi skysta

27. Mar 2012, 19:54

as i maiseli idejau tai suminkstejo 😀 bet skonis nerealus ryt vel minkysiu 😀 o tesla tokia skystoka ir turi but ar kaip?

27. Mar 2012, 10:36

svarbu, kad skaniai gavosi, o dėl plutelės, tai, kai iškepa duonytė, aš ją padedu ant grotelių iš orkaitės ir apdengiu rankšluostuku, tada ji suminkštėje, kitą kartą gausis dar geriau 😉

27. Mar 2012, 10:32

tik ka suvalgiau pora gabaleliu,super : tik pas mane plutele kiek kietoka gavcosi ir tik vienas o ne du gabaliukai. nevykus as kepeja 😃 bet vistiek laaabai skanu 😀

26. Mar 2012, 21:25

mano jau tesla laukia rydienos 😀

26. Mar 2012, 20:55

o skonis koks jos, man ji labai skani, be to, labai pigiai gaunasi,kepkite, mergaitės 😉

26. Mar 2012, 11:24

butinai papasakosiu 😀

26. Mar 2012, 10:41

aš irgi iš vakaro pasidarau ir ryte jau valgau skanią karštą duonytę, kai išragausite, parašykit, ar patiko

26. Mar 2012, 09:16

siandiena vakare uzsiminkysiu ir ryt issikepsiu 😀

26. Mar 2012, 08:00

labai patinka italiska pirktine duona, sita turbut dar labaiu patiktu 👍 gal reikes kada susigundyti 😀