Jolitos įdarytas moliūgas

Jolitos įdarytas moliūgas

17. Oct 2012, 07:30

Šis sotus patiekalas puikiai sušildys darganotą rudenį. 

 

Jums reikės: 

1 nedidelio moliūgo,

800 g–1 kg neriebios kiaulienos (puikiai tiks ir jautiena, tik reikės ilgiau troškinti),

0,5 l šviesaus alaus,

1 morkos,

2 svogūnų,

pusės galvutės česnako,

30 g sviesto,

2–3 š. alyvuogių aliejaus,

1 š. cukraus,

1 a.š. cinamono,

2 laurų lapelių, duskos ir juodųjų pipirų, petražolių, krapų ar svogųnų laiškų.

Vandens apie pusę litro arba sultinio.

 

Gaminimo eiga: 

 

1. Nedideliais gabaliukais supjaustykite mėsą. Troškintuve ištirpinkite sviestą, supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite riebalus. Sumeskite mėsą ir gerai apkepinkite, kad susidarytų plutelė. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 

 

2. Į mėsą suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 5 min. Tuo metu susmulkinkite česnakus. Juos taip pat sumeskite į mėsą ir šiek tiek pakepinkite.

 

3. Supilkite į alų, įberkite cukraus ir cinamono, įmeskite laurų lapelių. Sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 min. Alkoholis išgaruoja, lieka tik aksominis duonos poskonis. Įpilti vandenuko, kai trūksta skysčių. 

 

4. Tuo metu gerai nuplaukite moliūgą, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas, išskobkite moliūgo „mėsą“ ir ją pasilikite. 

 

5. Į mėsą suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas. Pakepinkite 5 min. Sukrėskite moliūgo minkštimą ir gerai išmaišykite. 

 

6. Troškinį supilkite į išskobtą moliūgą, uždenkite kepurėle ir šaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 min. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moliūge liko vietos, tad įdėjau pjaustytos paprikos šiaudelių ir žalio žiedinio kopūsto...

 

Tiekite ant stalo visą moliūgą, tik nuėmę dangtelį, pabarstykite pjaustytais žalumynais, aš naudojau krapus. Prie troškinio tinka virti ryžiai, bet skanu ir vienas.

 

Skanaus.

 

Dalyvaukite konkurse Tas skanusis moliūgas

Dėmesio! Konkursas skirtas įvairiausiems vaikiškiems patiekalams iš moliūgo. Gaila, bet šis šaunus receptas negali dalyvauti konkurse dėl vieno ingrediento - alaus.

17. Oct 2012, 17:08

fainas receptukas 👍 ar vyrui nebuvo gaila pilt aluti? 😀

17. Oct 2012, 16:59

buvau pamirsusi si recepta kuri maciau pernai. puiki ideja savaitgaliui 👍

17. Oct 2012, 12:47

Vau, va cia tai vau.... Skaiciau ir Krisliuko recepta, ''kepimo tara'' ta pati, idaras visiskai skiriasi..... Manau galima ivairiausiu dar ideju prigalvoti... )) bet lb idomus prieskonis, siam patiekalui cinamonas... LIUKS

17. Oct 2012, 12:09

Pamenu, Kristina. Ir net buvo taip pat pavadinta - Įdarytas moliūgas ir išmetė tavo tekstą 😀 Tad greitai pervadinau kitaip...Atsiųskite idėjų ką dar galima padaryti iš moliūgo

Krisliukas Krisliukas 17. Oct 2012, 11:54

niaaaam, skanu..pernai aš panašiai gaminau 😀