Ką reiškia būti Kalėdų Seneliu?

Ką reiškia būti Kalėdų Seneliu?

09. Nov 2020, 16:47 Stebulė Stebulė

Visiems ateina tas laikas, kai pamažėl iš vaiko, laukiančio stebuklo po eglute, tampame Kalėdų Seneliais. Prisimenu tas stebuklingas akimirkas, kai rytais tarsi iš niekur atsiranda dovanos. O kiek laimės! Pildosi svajonės!

Dabar per Kalėdas nebegaunu savo išsvajotų dalykų. Dažniausiai kokius mažmožius - kojines, puodelį ar saldainių. Bet daug didesnį malonumą man teikia buvimas Kalėdų Seneliu, nei žinojimas, kad artimieji pusę metų taupė man "ant dovanos". Visai kitaip viską vertinu... Ir vis dėlto atsiminimai apie vaikystės Kalėdas šildo net šalčiausią žiemą. 

Šiais metais mūsų namuose tikros Kalėdų dirbtuvės, prasidėjusios jau lapkričio mėnesį. Ar žinojote, kad Kalėdų Senelis turi pradėti dirbti gerokai anksčiau, kad suspėtų pradžiuginti visus vaikus? Pradėjome smagų projektą - Elnio Devyniaragio paštą. Vaikams išsiųsime baltų tradicijomis ir mitologija paremtus laiškus. 

Kiek ten darbo! Ir jis be galo šildo.... Štai laiškas Vėjui, Rytui, Upei, štai ir Ąžuolui, Gabijai, Rugilei... O adresai - Bukiškės, kur gyvenau, Leliūnai - netoli mano močiutės namų... Visos brangios, savos vietos, gražiausi vardai, išryškėja šeimų paveikslai. Man tai - nuostabi, neįkainojama, kalėdiškai šilta patirtis. Stengiamės iš visų jėgų ir tai teikia pačias gražiausias emocijas. 

P.S. Laiškus galima užsisakyti iki gruodžio 1 dienos.

Koks gražus tas šviesos ir grįžtančios Saulės laukimas - atrodo, visas oras prisipildo vilties, džiaugsmo, gyvasties. Šiemet kviečiame užsisakyti lietuvių kultūra ir tradicijomis paremtą senelio Kalėdos laišką, kurį Jums pristatys elnio Devyniaragio paštas. Laiškas tikrai pradžiugins vaikus ir papasakos tikrą Kalėdų istoriją, paremtą baltų mitologija. Dailios iliustracijos patiks mažiausiems Saulės vaduotojams, sukurs šviesią kalėdinę nuotaiką.

 

Stebulė Stebulė 12. Nov 2020, 15:50

Jau visiems išsiuntėme patvirtinimus dėl pavedimų gavimo 😀 Su tuo kiek uždelsėme, atsiprašom, jei kažkas išsigandote 😀

RRita RRita 11. Nov 2020, 19:28

Stebule, išsiunčiau dar kartą anketą, pavedimas atliktas prieš porą dienų.

Stebulė Stebulė 11. Nov 2020, 17:03

Rita, ar tikrai? nes atsakome tikrai visiems, visi sunumeruoti, tad praleisti galimybės nelabai buvo. Bet porą kartų pasitaikė, kad žmogus pervedė mokestį, o jo anketos neradome. tada ieškojome to žmogaus pagal pavardę ir paaiškėjo, kad jis tiesiog nenuspaudė submit ir anketa nenusisiuntė. Gal ir Jums taip nutiko? Pabandykite pakartoti 😀

floryte floryte 10. Nov 2020, 17:43

Užsakiau ir labai laukiu! O vaikas dar net nežino, kad reikia jo laukti...nes niekada negavo laiško nuo Kalėdos ar Kalėdų senelio! Va čia tai bus staigmena!

RRita RRita 10. Nov 2020, 13:33

Užpildžiau, atsakymo negavau.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 09. Nov 2020, 20:25

Užsisakėm ir labai laukiam! Nuostabūs Kalėdų seneliai!