Kai gertuvė tampa dar ir žaislu - draugu

Kai gertuvė tampa dar ir žaislu - draugu

15. Mar 2018, 22:11 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar gali gertuvė tapti geriausiu žaislu- draugu? Pasirodo, gali. Mano sūnelis iškart pakrikštyjo ją dinozauru ir drakonu, nes nu gi su skiautere kaip mūsų žalias dinozauras.

20180315215147-54087.jpg

Tai va tokia naujos draugystės pradžia. Į seną gertuvę net nebežiūrim, nors ji irgi žalia. Bet ji ne tokia dinozauriška ir ne tokia patogi.
Bet apie viską nuo pradžių. Visų pirma, ačiū MK ir remėjams Avent už tokią fainą gertuvę. Ji rekomenduojama mažyliams nuo metukų, jos talpa 300ml- ir atrodytų, kai vyrukui jau du beveik su puse, gal ir mažoka, gal ir nereikia silikoninio šiaudelio, nes puikiai geriam ir iš puodelio ir per kietus plastikinius šiaudelius kitose gertuvėse.
Bet kodėl gi nepalengvinti sau gyvenimo ir nepadaryti gėrimo procesą malonesnį ir įdomesnį?

20180315215304-23708.jpg


Pirmiausia, gertuvė labai patogi paimti, ypač mažoms rankytėms. Antra, minkštas silikonis šiaudelis tikrai geriau nei grubus plastmasinis, su kuriuo gali susižeisti net ir vyresnis vaikas. Be to, gaminys be BPA ( bisfenolis A labai negeras dalykas, kenkiantis endokrininei sistemai).
Trečia, tikrai neišsipila. Testavau, visaip varčiau, gal keli lašai ir susikaupė gerai pakračius. Bet mano mažasis pilstytojas, kuriam tik duok vandenį palaistyt, stebėjosi: "mama, kodėl vadenukas nebėga??"
- "Na va: valio", pagalvojau aš. Pagaliau jis nebėga kaip iš mūsų senos gertuvės, nuo kurios mano rankinėje būdavo kartais ir šlapia.

20180315215402-34728.jpg


Na ir trečia - dinozauras gi! Rrrr!
Bet be viso patogumo mažąjam dinozaurų fanui, yra pliusai ir mamai.
Visų pirma - viskas puikiai išsiardo ir gerai išsiplauna. Senoje gertuvėje,pvz., snapelis įmontuotas į dangtelį kartu su vandens nepraleidžiančia tarpine. Kruopščiai išplaut neįmanoma. Ir išdžiovinti taip pat... kyla pelėsio pavojus, na ar bent jau kokių nors nešvarumų ir bakterijų kaupimasis garantuotas, kad ir kaip kruopščiai beplautum. Išeitis - dažnai keisti gertuvę. Tada tas sąlyginis pigumas gal ir dingsta. Avent kaina aukštesnė, bet labai lengva ją prižiūrėti ir valyti. Visos dalys išsiima atskirai, galima plauti ir rankomis, ir indaplovėje. Galima kiekvieną atskirai iššluostyti. Super! 

20180315215539-84835.jpg


Antra, kaip ir sakiau, neišsilieja. Keli lašiukai ant dangtelio susikaupia atidarius. Bet tai ne bėda.
O trečia, mes gertuvę gavome kaip tik tada, kai Nikolas apsirgo. Dabar sėdim namie, bet visur nešamės gertuvę. Jam smagu iš jos gerti! Tai dabar man labai aktualu, nes vaikui reikia gerti daug skysčių. Taigi tokia pusiau žaidimo forma galiu įsiūlyti daugiau vandenuko. Na gal šis triukas veikia mums, nes mano vaikas mėgsta dinozaurus. Tai gal kitiems ir nesuveiktų. Bet aš čia dedu pliusą. 

20180315215826-45102.jpg


Vienas gal mažas minusiukas - vaikui pačiam sunkoka nustumti dangtelį. Bet, kita vertus, turbūt tai pripratimo reikalas, nes daiktas naujas. Sūnelis nelabai supranta, į kurią čia pusę stumti. Bet panašiai buvo ir su sena gertuve. Prireikė laiko, kol pats išmoko atlenkti snapelį. Užtat mano pipiras įsigudrino dangtelį tiesog nuimti. Paskui atnešė man ašarodamas " uždėk skiautelę"

20180315215908-44369.jpg


Na ir dar - patogu ne tik imti į keliones, bet ir nakčiai padėti į lovytę, kad vaikas pats galėtų atsigerti net ir užsimiegojęs. Su minkštu šiaudeliu nepažeis sau dantenų, ir net dangtelio uždarinėti nebūtina, nes iš gulinčio buteliuko prakiškai nelaša.
Mano bendras įvertinimas - 10/10, nes neradau prie ko prikibti. Turiu tik klausimą gamintojui - ar yra pirkti keičiamų dalių? Klausiu todėl, kad jei duoti buteliuką metinukui, jis gali ir pagraužti silikoninį šiaudelį, o keisti gertuvę vien dėl to nesinorėtų. 

Labiau gal visgi tinka mažesniems vaikams, kurie dar tik pratinasi gerti savarankiškai. Bet tikrai šauniai "vartojasi" ir vyresniam vaikui.

Pliusai:

1. Patogu paimti į rankytę,

2. Saugus šiaudelis iš silikono,

3. Nevarva ir neišbėga,

4. Lengvai išsiardo ir išsiplauna,

5. Smagus vaikiškas dizainas.

Minusai:

Kaip ir nėra, gal kai kurioms šeimoms kaina aukštoka, bet kokybiškos gertuvės visos kainuoja panašiai, taip kad neturiu prie ko prikibti.

20180315220455-28614.jpg