Kaip pakeisti savo gyvenimą?

Kaip pakeisti savo gyvenimą?

17. May 2019, 10:31 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar kada teko pagalvoti, kad gyvenimas klostosi kažkaip netaip, kad lyg viskas ir gerai... Bet va kažko trūksta. Arba viskas juodai blogai ir reikia pokyčių.

Dažnai žmonės ima atsakymų ieškoti saviugdos literatūroje, užsirašo į įvairius saviugdos seminarus.

Ar tai naudinga? Ar padeda?

Nežinau... Dauguma knygų kalba apie tas pačias tiesas: prašyk ir visata duos, tikėk ir keisk viską iš pagrindų. Išeik iš komforto zonos. Bet ar tikrai taip? Ir ar tikrai reikia viską keisti iš pagrindų ir ar pozityvus mąstymas daro stebuklus. 

Knyga "Kaip aš gelbėjau savo gyvenimą" padės susigaudyti visoje toje tobulėjimo makalynėje.

Tai nėra saviugdos knyga. Autorė gan šmaikščiai aprašo sau pačiai mestą iššūkį dvylika mėnesių sąžiningai gyventi pagal saviugdos knygų nurodymus. Kas mėnesį vis nauja knyga, o kartu su ja ir naujos koreguotinos gyvenimo srytys: baimės ir komforto zona, finansai, pasitikėjimas savimi, tobulo vyro paieškos. Gam drastiškas eksperimentas, ir, beje, atimantis nemažai laiko ir be abejo pastangų.

Kas iš to išėjo? Ar buvo tame naudos? 

Iš esmės gyvenime niekas nenukrenta iš dangaus. Visur reikia įdėti savo pastangų ir žinoti, ko iš tiesų nori, nes padrikas blaškymasis nuo vienos teorijos iki kitos tikrai neduos norimų rezultatų ir kažkoks guru jūsų gyvenimo nesutvarkys. Aklas tikėjimas saviugdos knygų tiesomis irgi nebus išganymas, bet tokios knygos visgi padeda atsimerkti ir susivokti savyje. Jos padrąsina ir įkvepia.

Tikrai puiki knyga su daug humoro, parašyta labai lengvu stiliumi ir gal prieš pasineriant į saviugdą, reikėtų būtent ir pradėti nuo tokios knygos. Autorė pateikia daug įdomių įžvalgų ir pastebėjimų. 

Gero skaitymo! ❤️