Turite virtą liežuvį ir nežinote, kaip jį skaniai paruošti? Štai vienas iš būdų.
Reikės:
200 g virto liežuvio,
50 g virtų morkų,
50g virtų brokolių,
50 g konservuotų žirnelių,
50 g marinuotų agurkų,
5 g krapų ar petražolių,
40 g drebučių mėsai apipilti,
krienų,
„Daumantų“ majonezo.
Gaminimas
Išverdame morkas, brokolius, į daržovių nuovirą supilame drebučius mėsai, gerai išmaišome, kol ištirps želatina. Paliekame, kol atvės, ir tuo metu supjaustome liežuvį, morkas, marinuotą agurką, susmulkiname brokolius.
Nuplauname žalumynus. Pasiruošiame formą ir dedame turimus produktus, formos dugną išdėstome gražiai, nes tai bus užpiltinės viršus. Toliau sluoksniuojame visus pasiruoštus produktus ir užpilame pasiruoštu sultiniu, dedame į šaldytuvą stingti.
Sustingus iškrečiame iš formos ir patiekiame su krienų – majonezo padažu.
Skanaus!
Jurgita
mmmm, tikrai labai skanu atrodo 😀
skaniai atrodo, o kur galima nusipirktitu drebuciu mesai??? kazin uzsienyje(t.y Airijoje) rasciau....?