Kaip palaikyti tvarką namuose, kuriuose gyvena vaikai?

08. Nov 2017, 10:42 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena mama žino, jog gali kasdien tvarkytis ir vis negana. Čia, rodos, išvalei kambarį, ir vėl matai išmėtytus žaislus, popieriukus...Ką reikėtų žinoti, norint geriau ir greičiau susitvarkyti namus? Į pagalbą Mamyčių klubo laidos vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė pasikvietė dviejų vaikų mamą Giedrę Bagdonienę, kuri neslepia esanti tvarkos maniakė. Apie tai net parašė knygą Tvarkos maniakės išpažintis, tikėdamasi, kad jos išpažintis gali pagelbėti ir kitoms mamos palaikyti namuose tvarką, kai juose nuolat zuja vaikai.

O pradėsime tvarkytis nuo svetainės, kuri, kaip sako Giedrė, yra tokia vieta, kurioje vyksta visos šeimos gyvenimas, bet tai ne tik vaikų erdvė, o ir suaugusiųjų, kai norisi tarp žaislų rasti sau vietos prisėsti ir pasikalbėti. 

20171106234506-73598.jpg

Daiktus skirstome pagal kategorijas

Giedrė iškart pataria viską skirstyti pagal kategorijas: knygos prie knygų, žurnalai prie žurnalų, popieriai į vieną krūvą, žaislai į kitą, ir, žinoma, atskira vieta šiukšlėms.

Indrė neslepia - nuspręsti mesti ar ne kai kuriuos daiktus, buvo labai sunku. Nepaisant to, šiukšlių, tvarkant stalą, prisikaupė tikrai nemažai.

Daiktų ir žaislų revizija būtina

"Jeigu mes norime savo namuose lengvai palaikomos tvarkos, atsiradus vaikams, būtinas įprotis nuolat mažinti daiktus. Patariu vaikų žaislų ir drabužių revizijai laiko skirti bent kartą per tris mėnesius", - patarė G.Bagdonienė.

Peržiūrėjus viską, kas buvo ant stalo, po juo ir stalo viduje, paaiškėjo, kad iš visos krūvos Indrės dukrytė Marija tikrai naudoja tik tris daiktus: lipdukus, gyvūnėlių knygelę ir išplėštą šuniukų žurnalą. Mama apsidžiaugė matydama, kad stalas pagaliau laisvas nuo daiktų.

Kita užduotis – svetainėje įsitaisiusios dėžės, kuriose sukaupti Marijos rūbeliai ir žaislai. Ir su tuo Indrė, klausydama Giedrės patarimų, netrukus puikiai susitvarko.

20171106234450-51198.jpg

Kai daiktų nėra, pasak Indrės, tvarkytis - vienas malonumas. Ypač su PowerPro Aqua belaidžiu dulkių siurbliu – šluota, nes tuomet dulkių valymas, siurbimas ir grindų plovimas tikrai neužtrunka.

20171106234810-43500.jpg

20171106234819-75729.jpg

Paprasta išvalyti ir tuščios sofos kampus. Kai Indrė pavargsta, su malonumu padeda ir Marija.

20171106234842-79605.jpg

20171106234916-36997.jpg

PowerPro Aqua belaidis dulkių siurblys– šluota 

20171107102759-37980.jpg

Naujasis belaidis (ličio jonų) „PowerPro Aqua“ yra galingas „trys viename“ įrenginys, kuris padės sutvarkyti kasdienę netvarką. Dulkių siurblys be maišelio tinka visų tipų grindims, rankiniu dulkių siurbliu lengvai nuvalysite, pvz. sofų, kėdžių paviršius ir išvalysite kampus, o drėgnojo valymo sistema išvalysite drėgną purvą.

Siurbimas ir valymas šluošte vienu metu

  • Visada po ranka, kad greitai sutvarkytumėte kasdienę netvarką
  • „PowerCyclone“ technologija – aukštos kokybės valymas. „PowerCyclone“ technologija užtikrina puikius valymo rezultatus vienu kartu. Oras greitai patenka į „PowerCyclone“ ir pagreitinamas, kad dulkės ir oras būtų atskirti kuo veiksmingiau.
  • Nauja optimalaus drėgnumo drėgnojo valymo sistema, skirta visoms kietoms grindims. Dėl šios unikalios drėgnojo valymo sistemos vandens išskyrimas kontroliuojamas, todėl bet kokios kietos grindys valant drėkinamos optimaliai20171107000919-20735.jpg
  • „TriActive“ turboantgalis – optimalūs kilimų valymo rezultatai. „TriActive“ turboantgalis užtikrina geriausius kietų grindų ir kilimų valymo rezultatus. Motorizuotas šepetys ir optimizuotas oro srautas vienu kartu surenka visus nešvarumus ir pūkus.
  • 3 sluoksnių filtras, sukurtas pritaikius vokiškas technologijas, sulaiko mikrodalelės* 3 sluoksnių plaunamas filtras, sukurtas pritaikius vokiškas technologijas, sulaiko > 90 % smulkiausių dalelių ir mikroorganizmų, kurių dydis siekia iki 0,3 mikrono (dauguma bakterijų, žiedadulkių ir alergenų yra maždaug tokio dydžio), kad kvėpuotumėte švaresniu oru.
  • Belaidis valymas: lengvai pasieksite visus kampus. Naudojamas be laido, kad galėtumėte valyti bet kur20171107000940-85629.jpg
  • Be maišelio: dulkių surinkimo dėžės ištuštinimas vienu judesiu. Naujasis „PowerPro Aqua“ dulkių siurblys be maišelio, todėl dulkių surinkimo dėžę galite ištuštinti neliesdami nešvarumų
  • Ilgai veikiantis galingas 18 V ličio akumuliatorius. Dėl galingo 18 V ličio jonų akumuliatoriaus galima be laido valyti iki 40 min. Dabar nebereikės rūpintis dėl laido ir lengvai išvalysite kelis kambarius.
  • Tinka valant bet kokius grindų paviršius. Siurbkite kietus paviršius ir kilimus. Spustelėkite vandens bakelį ir valykite bet kokius grindų paviršius.
  • Akimirksniu uždedama /nuimama drėgno valymo sistema valo drėgnai. Dėl ant vandens bakelio esančio magneto drėgnojo valymo sistema lengvai uždedama ir nuimama nuo antgalio
  • Rankiniu siurbliu lengvai išvalysite baldus ir sunkiai pasiekiamus kampus
  • Itin lengvai valdomas ir mažo svorio, kad būtų patogu naudoti. Nedidelis svoris ir ypatingas manevringumas užtikrina patogų naujojo „PowerPro Aqua“ dulkių siurblio naudojimą.