Mums reikės:
iškepto pagrindo;
vieno indelio jogurto;
vieno apelsino sulčių (galima jį visą susmulkinti);
kokių trijų lakštų želatinos (galima ir birios);
vieno banano;
kelių šaukštų kaktusų (tinka spanguolių uogienė) sulčių.
Želatina ištirpinome mažame kiekyje vandens (pusėje stiklinės).
Supylėme šviežiai spausto apelsino sultis, įtrynėme bananą ir įpylėme kelis šaukštis kaktusų sulčių.
Uogienė arba sultys gaminama iš kaktusų žiedų vaisių (raudoni).
Galima pvz. , spanguolių ar raudonųjų serbentų bet tuomet reikės medaus arba cukraus.
Įmaišėme vanilinio jogurto indelį. Ir padėjome į šaldytuvą iki valandos (galima ir ilgiau, bet tuomet bus labai sustingęs ir bus nepatogu tepti).
Tepėme ir vyniojome.
Su dukrele padarėme klaidų: pradedant tepti, pačioje pradžioje reikia negailėti tepamos masės, kad neliktų tuščiaviduris. Bet juk iš klaidų mokomės.
Bet tuščias vidurys skoniui įtakos neturėjo. Vaikas visiems sakė, kad tok buvo sumanymas.
Gavosi nuostabaus skonio desertas, tinkantis šventiniam stalui.
Taip 😀 Ne tik "valdo", bet jau "užvaldė" . Kaktusų mačiau ir PC "Maxima", bet skiriasi kokybė. Iš PC sulčių skiesti nereikia
Gintare, matau, kad kaktusai "valdo" pas jus 😀 pamenu ių kitų receptų. Iš kur pas jus tų kaktusų sulčių ar uogienų? 😛