Kalėdinių meduolių receptas

Kalėdinių meduolių receptas

19. Dec 2015, 09:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ką tik laidoje "Mamyčių klubas" kepėme gardžius meduolius, kurie kvepia Kalėdomis! Jų receptu dalinasi Izabelės ir Beatričės mama Dalia ir Agotos ir Adelės mama Margarita. 

MEDUOLIAI

Jums reikės:

  • 100 gr. margarino arba sviesto
  • 200 gr. cukraus
  • 200 gr. medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 500 gr. miltų
  • 1 pakelio kepimo milteliu (30 gr.)
  • prieskonių mišinio meduoliams arba sumaišyto kardamono, cinamono, gvazdikėlių, džiovinto imbiero

Tešlos gaminimas:

Išlydome sviestą, cukrų ir medų. Šiek tiek atvėsiname ir įmušame kiaušinius ir gerai išplakame mikseriu. Miltus su kepimo milteliais persijojame ir dedame į  tešlą. Tešla bus labai minkšta ir lipni, dedame ją į maistinę plėvelę, sandariai įvyniojame ir dedame į šaldytuvą bent 3 val.. Galima palaikyti ir per naktį. Traukiame atšalusią tešlą ir pabarstant miltais kočiojame, formelių pagalba darome įvairių formų meduolius. Meduolius dedame ant skardos ištiestos kepimo popieriumi. Kepame 1800C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. Meduoliu skardoje nesudekite per arti, nes tešla kils ir plėsis, gali vienas su kitu sulipti. Prieš kepant i meduolius esančius skardoje įsmeigiame medinius pagaliukus, tuomet gausime meduolius ant pagaliukų.

20151217104027-17145.jpg

Glajui meduoliams dekoruoti reikės:

  • 1 kiaušinio baltymo
  • 200 - 250 gr. cukraus pudros (priklausomai nuo baltymo dydžio)
  • 1 v.š. citrinos sulčių

Glajaus gaminimas:

Kiaušinio baltymą šiek tiek su šakute paplakame, beriame cukraus pudrą (200 gr.), pilame šaukštą citrinos sulčių ir gerai išmaišome, jeigu masė per skysta - suberiame likusius 50 gr. cukraus pudros. Glajų dedame į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius.