Kas Jolantai padeda jaustis žvaliai

Kas Jolantai padeda jaustis žvaliai

22. Apr 2013, 00:00

Kaip sako Mamyčių klubo narė Jolanta, "jausdamasi gerai, jaučiuosi gražiau, noriu daugiau dėl savęs stengtis". Ji pateikia keletą geros savijautos ir žvalumo patarimų.

 

Tikriausiai ne vienai pasitaiko nemigo naktų. Retai pavyksta išvengti kėlimosi kas valandą ar išvis naktį bluosto nesudėti. Mūsų mažieji už prarastą miegą naktį gali atsigriebti dieną, o mums dažnai tenka imtis įvairių darbų.

 

Jei įmanoma, visada stengiuosi atidėti visus darbus ir pati pailsėti, bet būna atvejų, kai būtinai turi kažką padaryti. Štai ką aš darau, kad akys plačiai atsimerktų ir atsirastų ūpas:

 

Stiklinė vandens ryte

 

Jei jau reikia kažką padaryti, stengiuosi ryte ilgai negulinėti, o greitai keltis. Vos atsikėlus išgeriu stiklinę vandens.

 

Eteriniai aliejai

 

-Jei mažylis leidžia (miega, ar ramiai guli, žaidžia), skubu į dušą, prieš tai užsidegusi žvakę su eteriniais aliejais. Mane labai veikia kvapai. Asmeniškai man žvalumo suteikia citrusinių vaisių aromatai, bet čia skonio reikalas.

 

Žvakę su eteriniais aliejais skubu uždegti todėl, kad nusimaudžius ore jau kvepėtų mėgstamas aromatas (su eterinių aliejų aromatais nereiktų persistengti, t.y. per daug neprikvepinti, kad labai stiprus kvapas nedirgintų mažylių).

 

Kavos tirščiai su medumi ir dušas

 

Žvalumo suteikiantis dušas man nėra vien tik nusiprausimas šiltu vandeniu. Darau taip: pasileidžiu šiltą vandenį, kūną, išskyrus galvą ir krūtinę, gerai įtrinu kavos tirščiais su medumi (geriausiai, kad tie tirščiai būtų nesaldintos kavos, medus – natūralus), labai intensyviai trinu ir masažuoju kūną (kavos tirščius galima pakeist kokiu pirktiniu pilingu ar panašiai).

 

Kontrastinis dušas

 

Toliau – galvos plovimas. Irgi intensyviais judesiais ištrinti galvą šampūnu, kam reikia ir balzamu. Tirščius švariai nuplauti šiltu vandeniu. Po apsitrynimų – kontrastinis dušas: šiltas vanduo, trumpam vėsesnis, vėl šiltas, trumpam šaltas ir pabaiga šiltas. Maudynės baigtos! Jei laiko palysti po dušu nėra, labai padeda ir veido nuprausimas šaltu vandeniu, bei rankų palaikymas po šalto vandens srove (aš palaikau porą minučių).

 

Lengvi pusryčiai

 

Pusryčiams renkuosi ką nors lengvo: javainiai su pienu ar vaisų salotos. Tai neapsunkina, bet suteikia energijos. Išsiverdu stipresnės kavos ar stipresnės arbatos (kas maitina krūtimi, reiktų atsargiai gerti tokius gėrimus).

 

Padeda garsesnė muzika, bet tai nelabai tinka prie mažų vaikų, nebent su ausinėmis.

 

Toks mano žvalumo receptas! Ką darote Jūs?

 

Jolanta