Kasdienybės rutina: kaip išsiveržti iš užburto rato?

Kasdienybės rutina: kaip išsiveržti iš užburto rato?

23. May 2014, 08:27 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Rutina, rutina...Turbūt, kiekvienai namuose vaikutį auginančiai mamai pažįstamas jausmas… Kaip išsiveržti iš užburto rato?

Iš mamos pasisakymo:

"Pastaruoju metu pajutau, kad pavargau nuo rutinos, kasdienybės. Pastebėjau, kad visiškai neskiriu laiko sau, savo pomėgiams. Tik vaikas, vyras, buitis, amžinas sėdėjimas namuose.

Norėčiau sportuoti, nueiti į kirpyklą, gal net mokytis šokti, susirasti naujų draugių, gal vesti vaiką į kokį būrelį, nueiti į kiną, kavinę, baseiną, pradėti labiau puoštis, skirti dėmesio sau, pasirūpinti sveikata, susirasti mėgiamą darbą, tačiau mintys ir lieka mintimis, nėra pinigų šitiems dalykams, nėra kur vaiko palikti.  Į lopšelį-darželį leisti gaila. Pavedėm mėnesį, nepatiko jam ten, verkdavo, sirgdavo, todėl ir vėl lieku sėdėti namie. Buitis ir nieko daugiau...

Nežinau, nuo ko pradėti keisti save, nes pastaruoju metu vis labiau tampu jautresnė, irzlesnė, viskas atsibosta. Norisi ir kažko sau ir kažko naujo, bet atrodo,  lyg taip ir liksiu sėdėti namuose, niekas nejudės pirmyn".

Konsultuoja neurolingvistinio programavimo (NLP) konsultantė Linga Švanienė

Sveika, 

Po tavo žodžiais galėtų pasirašyti tūkstančiai mamyčių, prižiūrinčių vaikučius namuose. Įsivaizduoju, kaip įgrįsta sukiojimasis vien namuose ir apie namus.  Tikiu, kad nuo rutininių nesibaigiančių rūpesčių pavargsti labiau, nei darbo dieną krautum vagonus.  O ir pasitenkinimo mažai, nes apsukus vieną ratą, vėl laukia tas pats.  Ir taip be galo.

Iš tavo laiško suprantu, kad jau pradėjai dairytis, kaip ištrūkti iš rutinos gniaužtų. Puiku, kai yra daug "noriu", kurie, palyginus su pilka kasdienybe, atrodo kaip margas patrauklus kaleidoskopas: sporto salė, kirpykla, kinas, nauji rūbai, baseinas, kavinukė, mielos draugės, nauja šukuosena.  Visa tai nuostabu ir be abejo reikalinga savęs palepinimui.

Iš kitos pusės rašai ir apie kliūtis, neleidžiančias pajudėti iš vietos. Tai neturėjimas kam palikti vaikutį, na ir  nelemtas pinigų trūkumas, kietai pririšantis prie vietos ir aplinkybių.  Matau ir dar vieną stabdį, kurio tu neįvardini - tai konkretaus aiškesnio gyvenimiško tikslo trūkumas.  Tu juk supranti, kad nauja šukuosena džiaugsies pusdienį, geras kinas pakels nuotaiką kelioms dienoms, baseino ar sporto salės rezultatų reikės  ilgai kantriai laukti.

Tuo pačiu matau, kad svajoji apie mėgstamą darbą.  Įsivaizduok, kad jau turi tokį darbą.  Ką tau jis suteiktų?  Įdomią veiklą ir  džiaugsmą jos rezultatais. Tave tenkinantį atlyginimą. O jei ir tai taptų tikrove, ką svarbesnio, reikšmingesnio gautum kartu su pasitenkinimu veikla ir atlyginimu už darbą?  Pasitikėjimą savimi ir didesnę savivertę.  Jausmą, kad tavo gyvenimas yra spalvingas ir įdomus.

Tiesiog būtum laiminga.  Gal net mėgautumeis gyvenimu. Tavo atsakymai gali būti kitokie, tačiau svarbu, kad tau būtų įdomu ir tau patiktų toks gyvenimas. 

Palyginus su trumpalaikiu naujo sijono teikiamu džiaugsmu šio noro įgyvendinimas suteiktų kur kas daugiau malonumų.  Belieka tik išsiaiškinti, ką norėtum veikti.  Kokioje srityje? Koks tavo hobi?  Ką gali jau šiandien padaryti, kad geidžiamas tikslas priartėtų?

Šiandieniniame internete galima rasti daugybę naudingos informacijos.  Čia talpinamos knygos, kurias gali parsisiųsti ir skaityti, gali dalyvauti seminaruose tiesiogiai arba žiūrėti jų įrašus, gali surasti bendraminčių ir  su jais dalintis patirtimi.  Dirbančiam žmogui iškyla svarbiausias klausimas - kaip surasti visam tam laiko?  O tu šiuo metu laisvo laiko turi ir gali jį sėkmingai panaudoti savęs tobulinimui pasirinktoje srityje.

Pasidalinsiu patirtimi: kai pradedi kuo nors domėtis, netikėtai sau atrandi, kiek daug informacijos yra pateikta laisvam naudojimui, kai nereikia mokėti nė cento.

Nemokamų renginių iš tiesų yra daug, o kai turi tikslą, rodos, pats gyvenimas ima siūlyti pažintis su tokiais žmonėmis, kurie mielai suteikia reikiamą informaciją ar net pagalbą. Tavo atveju belieka surasti, kas retkarčiais galėtų prižiūrėti vaikutį. Pripažink, kad tai nėra neišsprendžiamas uždavinys.  Svarbiausia, kad tavo pilkas gyvenimas taptų spalvotu. To ir linkiu.

Sėkmės! 

LINGA ŠVANIENĖ

NLP konsultantė

neurokodas@gmail.com

http://neurokodas.weebly.com

Mob. tel. 8-679 66811