Kepinys, kuriam neatsispirs nei vienas lietuvis!

Kepinys, kuriam neatsispirs nei vienas lietuvis!

05. Jun 2012, 00:00

Ar gali būti sukurtas toks kepinio receptas, kuris patiktų visoms Lietuvos šeimoms? Ambicingas du mėnesius užtrukęs recepto projektas pasiekė finišą. Surastas ir atsakymas, ir receptas.

 

5 mėgiamiausi - šokoladas, riešutai, bananai, braškės ir varškė

 

Penkias savaites visi Lietuvos gyventojai buvo kviečiami balsuoti už ingredientus kepinių kepiniui „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ Facebook puslapyje. Iš pasiūlytų trisdešimt penkių ingredientų balsavime išrinkti penki mėgiamiausi lietuvių ingredientai gardžiausiam kepiniui: šokoladas, riešutai, bananai, braškės ir varškė.

 

Meistrė be kulinarijos mokslų

 

Ypatingą receptą, panaudojant visus penkis išrinktus ingredientus,  patikėta sukurti puslapio tinklaraštininkei Ilonai Juciūtei. Ilona dar 2010 metais laimėjo „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ konkurse pasidalinusi savo šeimos receptu. Medaus riešutų pyragą tuomet įvertino tūkstančiai kepinių mėgėjų. Ne mažiau populiarūs ir kiti Ilonos tinklaraštyje publikuojami receptai, juos pamėgo ir nuolat laukia naujų receptų daugybė kepinių mėgėjų.

 

„Man labai malonu, kad sukurti kepinių kepinį patikėta man. Nors nesu baigusi kulinarijos mokslų, maisto ruošimas yra mano didžiausia aistra. Mėgstu eksperimentuoti, atrasti naujus skonius, kasdien išradingais patiekalais lepinu savo šeimą. Tikiuosi, kad visos šeimos bent kartą išbandys kepinių kepinio receptą ir, žinoma, nekantrauju sulaukti atsiliepimų“, kuriant kepinių kepinio receptą mintimis dalinosi Ilona.

 

Pristatome kepinių kepinį – riešutinius krepšelius su vaisiais!

8 krepšeliai arba 1 pyragas


Pagrindui:



180 g migdolų

2 kiaušinių

200 g margarino VILNIUS kepiniams

Žiupsnelis druskos

200 g cukraus

280 g miltų

Vanilės esencijos

Įdarui:



300 g varškės

2 kiaušinių

20 g krakmolo

100 g kondensuoto pieno

4 šaukštai tarkuoto šokolado

Citrinos

1 pakelis vanilinio cukraus

 

Papuošimui:

 

Braškės

Bananai

Cukraus pudros


Sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais ir druska. Margariną VILNIUS kepiniams išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Dėkite į šaldytuvą, laikykite 30 minučių.



Pertrinkite varškę per sietelį, sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite šokoladą ir įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Labai gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite. 



Krepšelių formeles ištepkite riebalais. Sudėkite riešutų masę į formeles. Masės storis apie 1 cm. Krepšelio viduriuką užpildykite įdaru ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.


Atvėsinkite. Puošti braškėmis, bananais ir kitais vaisiais pagal fantaziją. Krepšelius pabarstykite cukraus pudra.

{smallpic:1}

Skanaus!