Kitoks Advento vainikas

Kitoks Advento vainikas

02. Dec 2019, 09:10 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Atėjo gruodis, o su juo ir laukimo ir gerumo metas. Ir mes ne tik laukiame, mes tvarkome ir puošiame savo aplinką, nes norisi jaukumo, šventinės atmosferos ir šviesos namuose. Ir gerus darbus darome, na bent jsu bandome būti geresni. Bet šį kartą ne apie getus darbus, o apie vainikus :)

Turbūt nieko nenustebinsi Advento ar kalėdiniais vainikais. Jų dabar galima nusipirkti ar pasigaminti patiems kokių tik norite ir iš ko norite. 

Pernai gaminau tradicinį vainiką iš eglišakių, kankorėžių ir kitų puošybos niekučių, šiemet norėjosi kažko kito, neįprasto, tačiau išlaikančio savo prąsmę ir esmę. 

Tad gimė paslaptingas Advento miškas - dviejų aukštų vainikas - ne vainikas iš sąmanų, tų pačių kankorėžių, džiovintų augalų (gėles ir sąmanas pirkau). 

O vainiko viduryje - mūsų paslaptingo miško gilumoje pasislėpė elnias devyniaragis, kuris net ne devyniaragis, o koks šimtaragis. Jis savotiškas perdirbinys. Elnio paskirtis iš pradžių buvo papuošalų kabykla, tačiau ji sulūžo, tad virto tiesiog skulptūrėle: aš jį įtaisiau ant gipsinio pagrindo ir nupurškiau auksiniais dažais.

Pati vainiko darymo schema nėra sudėtinga: du žiedai iš kartono. Vienas žiedas statomas virš kito ( klijuojame atramines sieneles). Viršutinis žiedas atviras - dalį nukirpau, nes Advento žvakes stačiau iš šono, o ne vainiko centre.

Dekoravimas labai paprastas - kartono žiedus slepiame po sąmanomis ( klijuojame karštais klijais) o tada dekoruojame kuo turime. Dekoracijas irgi tvietiname karštais klijais.

Ir viskas, turime vainiką :)

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Dec 2019, 12:13

Na, dėl saugumo manau viskas gerai, nes dar yra sąmanos, o jos truputį drėgnos. Kits vertus, mes jų nepaliekam be priežiūros 😀

Raudona braškė Raudona braškė 02. Dec 2019, 10:56

Kaip maža pasaka namie ? O saugu žvakes ant kartono dėti ir deginti?Ar dedat kažką dar po apačia?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Dec 2019, 10:49

❤ ačiū! Tik pavadinime suklydau. Ne kalendorius, o vainikas ??

jaldija jaldija 02. Dec 2019, 09:51

Labai įdomus, gražus ir originalus.
Tikrai kitoks
Taip smagu sukurti kažką savito???

Kristina B. Kristina B. 02. Dec 2019, 09:36

Labai dailus vainikas

Dovileab Dovileab 02. Dec 2019, 09:31

Fantastika ?!