Kiekvienas turbūt turime savo naminių sausainukų receptą. Štai dar vieną receptuką galėsite įsirašyti į tikrą ar virtualią užrašų knygutę.
Reikės:
- Miltų - 500 g
- Sviesto - 400 g
- Kiaušinių trynių - 4 vnt
- Trynis - 1 vnt sausainių aptepimui
- Cukraus - 200 g
- Druskos - ½ arb.š.
Gaminimas:
Persijokite miltus, įdėkite kambario temperatūros sviesto, cukrų, druską ir greitai viską išmaišykite. Pabaigoje dedame keturis kiaušinių trynius ir baigiame minkyti tešlą.
Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to išėmę paliekame kurį laiką kambaryje, kad truputį atšiltų ir kočiojame 2-3 mm storio lakštą.
Formelėmis, kuriomis turime, išpjauname sausainiukus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą ištepti sviestu arba iškloti sviestiniu popieriumi. Dedame sausainius, aptempame trynio plakiniu, praskiestu trupučiu vandens. Galite sausainukus pabarstyti cukrumi. Bet nebūtinai.
Kepame apie 15 minutes. Labai gardu valgyti užsigeriant pienu.