Knygos vaikams "Milė ir bjaurusis paršelis" komentaras

Knygos vaikams "Milė ir bjaurusis paršelis" komentaras

08. Feb 2017, 17:57 Deivės Mama Deivės Mama

Prieš pateikdama pirmojo įspūdžio knygutės sukeltas mintis man ir mano Deimantės reakciją į knygelę, noriu pasidalinti nuotrauka, iliustruojančia Deimantės mylimiausią žaisliuką, kuris ir atnešė sėkmę laimėti knygelę. Tai žalia medinė barškanti varlytė dovanų gauta iš Deimantės močiutės. Šio žaislo paskirtis Deimantės kasdienybėje įvairi: pabarškinti, paragauti, dantenas pasikasyti, nuoboduliui nuvaikyti, kol aš keičiu sauskelnę ar perrengiu, draugijai ruošiantis į baseiną ar po jo palaikyti.

20170208175709-22794.jpg

Na, o dabar metas pasidalinti trumpu pirmo įspūdžio komentaru apie knygelę. Kaip suaugusi knygos vertintoja (Deimantei ši knygelė pagal amžių kol kas netinkama, nes ji skirta vaikams nuo 3-ejų metų), aš atkreipiau dėmesį ir teigiamai įvertinau šiuos dalykus:

1) Svoris ir formatas. Dėl nesunkaus svorio, kieto viršelio ir patogaus knygos formato knygelę lengva ir patogu laikyti rankose.

2) Blizgūs ir slidūs puslapiai. Tokius puslapius išties malonu liesti ir patogu versti.

3) Tinkamas teksto šriftas. Neabejoju, kad ši knygelė galėtų tikti ne tik tėvelių kartu su savo vaikučiais skaitymui, bet ir mokymui kiek vyresnius vaikučius skaityti patiems.

4) Saikingos, spalviškai patrauklios, estetiškos iliustracijos. Kažkodėl toks knygos apipavidalinas man primena animacinį serialią "Pramuštgalviai". Paminėtina, kad knygelę iliustravo gerąja iliustratore vadinama Mervi Lindman iš Suomijos. Iliustracijų gyvumo ir šmaikštumo paslaptis – tai iliustratorės mėgiamas pasirinkimas piešti akvareliniais dažais ir guašu, o paskui piešinį baigti plonu permanentiniu rašikliu.

5) Istorijos turinys. Skaitant ir perskaičius knygą, manau, vaikučiai turės papildomų klausimų, drauge galėsite aptarti, kaip elgtis suplyšus mylimam žaisliukui.

6) Tęstinumas. Asmeniškai pati vaikystėje dievinau knygas, kurios yra iš knygų serijos. Ši knygelė yra trečioji iš Milės nuotykių, todėl kiekvienas skaitytojas panorėjęs gali įsigyti ir kitas dvi knygeles, pasakojančias apie Milę.

Linkiu atrasti laiko su savo mažaisiais pavartyti mėgiamą ar įsigyti ir perskaityti naują knygą. Tikiu, kad „Milė ir bjaurusis paršelis" jums patiktų taip pat, todėl rekomenduoju šia knygute papildyti mažųjų biblioteką.

20170208175748-16275.jpg

Vytulka Vytulka 09. Feb 2017, 14:35

Kaip gražiai knygutę varto 😃 nepastebėsit, o jwu ir skaitys pati 😃

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 09. Feb 2017, 06:22

Super! 😀