Knygų lobiai: Sudie, sauskelnės!

Knygų lobiai: Sudie, sauskelnės!

30. Aug 2016, 20:54 katerinav katerinav

Kiekvienai mamai vienas didžiausių iššūkių – pripratinti mažylį prie puoduko, atsisakyti sauskelnių. Mes su pavydu žvelgiame į mamas, kurių vaikai jau pusantrų metų laksto su kelnaitėmis ir gražiai prašosi mamyčių sisiu. Tačiau, kiek teko pastebėti, tokių vaikiukų mažuma. Artėjant antrajam gimtadieniui, mamų galvose vos ne kasdien pradeda šmėžuoti puodukų reikalai. Ir žaidimų aikštelėse, besišnekučiuojančios mamos dalinasi savo patirtimis – kaip įveikti šį etapą.

O tam procesui paspartinti, puikiai gali pasitarnauti ir knygutė – „Sudie, sauskelnės“. Vyresnioji sesutė Rūtelė padeda savo broliukui Jonukui išmokti naudotis puoduku. Ji aiškina broliukui, kaip ir ką reikia daryti, tačiau Jonukas ne iš karto supranta. Galiausiai po daugelio bandymų ir nesėkmių jam pagaliau pavyksta. O smagiausias knygutėje yra mokymosi naudotis puoduku jūrlapis. Ten galima įklijuoti žuvytę, sėkmingai pasinaudojus puoduku.

20160830205348-66453.jpg

Pav. iš www.manoknyga.lt

 

Knygutė labai spalvinga, labai patiko mano vaikui, sėsdama ant puoduko ji visada rodo į šią knygutę ir nori ją žiūrėti. Papasakoja, ką daro vaikučiai. Paveikslėliuose pavaizduotos ir įvairios smulkmenos, kaip, pavyzdžiui, šampūnas, dantų pasta ir pan. Ant grindų minkšti kilimėliai. Kiekviename puslapyje ir Jonuko mylimiausias žaislas – zuikutis. 

katerinav katerinav 31. Aug 2016, 22:12 Loreta_K

Manau, kiekvienam vaikuciui skirtingas laikas, kada supranta, ka reikia daryti su puoduku, svarbu ir neperspausti 😀

Loreta_K Loreta_K 31. Aug 2016, 13:20

Jaučiu šią knygelę teks nusipirkti ir mums, aš taip pat su pavydu žvelgiu, kai pusantrų metukų vaikučiai būna be sauskelnių .. Mano mažasis su puoduku nesipyksta, bet jį naudoja ne pagal paskirtį t.y. sudeda ten savo žaisliukus ir pan... 🤔