Ko organizme trūksta, jei negalite be kavos, šokolado ar bandelių?

Ko organizme trūksta, jei negalite be kavos, šokolado ar bandelių?

20. Jan 2020, 14:32 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mūsų kūnas su mumis nuolat kalba, tik reikia mokėti įsiklausyti į netiesioginius jo siunčiamus signalus. Retkarčiais visos pasilepiname šokoladiniu batonėliu ar puodeliu kavos. Tačiau, jei jau nebegalite atsispirti šiam potraukiui, tai gali rodyti apie rimtesnes problemas - kaip baltymų, riebalų ar tam tikrų mikroelementų, vitaminų trūkumas jūsų organizme.

Taigi, ką reiškia, jei nuolat norite:

1. Kava - trūksta fosforo ir sieros

Jei kasdien negalite išsiversti be kelių puodelių kavos, jums gali trūkti fosforo ir sieros. Šie elementai būtini sveikiems kaulams, nervų sistemai ir subalansuotam deguonies kiekiui kraujyje. Siera dar vadinama „grožio mineralu", nes palaiko odos, nagų ir plaukų sveiką būklę.

Kur rasti šių mikroelementų: pieno produktuose, saulėgrąžų sėklose, spanguolėse, kopūstuose, brokoliuose ir kiaušiniuose.

2. Saldūs gazuoti gėrimai - jūs organizmui trūksta kalcio

Šis elementas yra sveikų kaulų pagrindas, jis taip pat svarbus kraujotakos sistemai. Todėl, jei negalite atsispirti gaiviųjų gėrimų skyriui, giliai įkvėpkite ir rinkitės maistą, kuriame gausu kalcio.

Kur jo yra: pupelėse, šviežiose bulvėse, pieno produktuose, tofu, žolelėse, sezamo sėklose.

3. Mėsos produktai - jums trūksta riebalų

Ar pabundi naktį svajodama apie dešrą ar kumpį? Jūsų smegenys „šaukia", kad turite per mažai gerųjų riebalų, kurie yra tiesiog būtini organizmui tinkamai funkcionuoti. Jūsų organizme gali būti per mažai cholesterolio.

Kur yra: lašišoje, alyvuogėse, riešutuose, avokaduose.

4. Šokoladas - jums trūksta magnio

Jei visą laiką norite šokolado, patikrinkite magnio kiekį kraujyje. Jei esate linkusios į lėtinį nuovargį, į savo mitybos racioną įtraukite maisto produktus, turinčius magnio.

Jo yra: sėlenų, moliūgų sėklose, špinatuose, grikiuose, žaliose salotose, migdoluose, šparaguose ir žemės riešutuose.

5. Saldūs kepiniai - trūksta ozoto

Jei ramiai negalite praeiti pro ką tik iškeptas, šviežias bandeles ar pyragus ir norisi suvalgyti kone visą bagetę, tuomet laikas pagalvoti apie savo sveikatą. Tai signalas, kad jums gali stigti azoto. Jis svarbus imuninės sistemos funkcionavimui, saugo mus nuo didelių nuotaikos svyravimų ir neleidžia užsilaikyti skysčiams organizme.

Kur jo yra: mėsoje, žuvyse, riešutuose, kiaušiniuose.

6. Saldumynai - nepakanka gliukozės

Jei visą laiką nori ko nors saldaus, tai gali būti signalas, jog kraujyje per mažas gliukozės kiekis. Būtent ji suteikia mums energijos, be jos jaučiamės blogai ir pavargusios.

Kaip jums - ar būtinas kas rytą puodelis kavos? Be kokio maisto produkto negalite išsiversti nė dienos? :)