Komentarų konkursas: Pasidalink UŽTEPĖLIŲ receptais

Komentarų konkursas: Pasidalink UŽTEPĖLIŲ receptais

13. Feb 2016, 11:46 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ką tik "Mamyčių klubo" laidoje matėte siužetą apie tai, kaip pasigaminti sveikas ir skanias užtepėles, kurias valgytų tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Na o mes čia, portale, kviečiame dalyvauti konkurse ir tiesiog komentaruose dalintis savo šeimos firminių, išbandytų užtepėlių receptais!

Mmm, užtepėlės - pikantiškos ir desertinės, saldžios ir sūrios, paprastos ir įmantrios... Tinka įvariausi jų receptai!

Dalyvauti konkurse labai paprasta - komentaruose trumpai aprašykite jūsų mėgstamos užtepėlės ar užtepėlių receptą ir įkelkite nuotrauką (jei turite).

Vasario 18 dieną rinksime vieną laimėtoją, kuriai įteiksime specialų MK dovanų krepšelį, kurį sudaro

AVON priemonės

www.avon.lt 

20150421143835-12033.jpg

HUGGIES drėgnos servetėlės!

HUGGIES® Natural Care - praturtinos Aloe Vera ir vitaminu Е

  

Drėgnų servetėlių HUGGIES® Natural Care tekstūra šiek tiek reljefinė - tai užtikrina minkštą ir efektyvų odos nuvalymą. Servetėlės lengvai aromatingos. Sudėtyje yra alavijo ir vitamino E, kurie padeda palaikyti natūralią odos pusiausvyrą.

Sėkmės!

dovilebu dovilebu 18. Feb 2016, 10:47

Morkų ir silkės užtepėlė - įdaras šaukšteliams
Reikės:
3 virtų morkų,
4 silkės file puselių,
lydyto sūrelio,
150g minkšto sviesto.
Morkas, silkę ir sūrelį sumalti mėsmale. Šią masę gerai išsukti su minkštu sviestu. Atidėti į šaldytuvą, kad susigulėtų skoniai. Vėliau galima įdarinėti šaukštelius, tepti ant duonos. Skonis puikus, šiek tike primena ikrus.
Skanaus.

dovilebu dovilebu 18. Feb 2016, 10:45

Alyvuogių užtepėlė.
Reikės:
200g juodųjų alyvuogių,
5 saulėje džiovintų pomidorų,
geros saujos tarkuoto kietojo sūrio,
3v.š. aliejaus ( geriausia tinka alyvuogių ),
1a.š. persilado prieskonių (druska, džiovintos petražolės ir česnakai ).
Visus ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu. Masės tirštumą reguliuoti aliejumi, todėl jo gali prireikti šiek tiek ir daugiau, priklauso nuo to, kokio
tirštumo užtepėlės norėsite.
Šią alyvuogių užtepėlę galima tepti ant paskrudinto batono, krekerių...
Skanaus.

dovilebu dovilebu 18. Feb 2016, 10:44

Puiki užtepėlė:
Tarkuotas fermentinis sūris,
2 kiaušiniai,
mažas indelis juodų ikrų,
mažas indelis raudonų ikrų,
majonezas.
Kiaušinius sutarkuoti ir viską sumaišius dėti ant forminės duonos.

irmantaite irmantaite 17. Feb 2016, 17:58

Užtepėlė ''Svajojant apie Italiją''
200 g. pikantiško lydyto sūrelio,
100 g. saulėje džiovintų pomidorų,
20 alyvuogių,
šaukšto kaparėlių.
Saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir sūrelį susmulkinti smulkintuvu ir gautą masę tepti ant itališkos duonelės. Papuošiam kaparėliais ir alyvuogėm.

irmantaite irmantaite 17. Feb 2016, 17:52

Užtepėlė ''Žvejo svajonės''
Linksmo pavadinimo ir greitai paruošiamai užtepėlei reikės:
dėžutės šprotų
3-4 virtų kiaušinių
150 g. fermentinio sūrio
majonezo
kvapiųjų pipirų
druskos
1-2 česnako skiltelių
Kiaušinius, fermentinį sūrį sutarkuoti kuo smulkesne burokine tarka. Sudėti smulkintą česnaką, pipirus, druską, majonezą ir išmaišyti. Gautą masę tepti ant trapučio ar mėgstamos duonelės. Ant viršaus uždėti po žuvelę.

sraigiukas sraigiukas 17. Feb 2016, 11:26

Karštai rūkytos skubrės užtepėlė :
Reikės:

Karšto rūkymo skumbrės
100g grietinės
šaukšto krienų
šaukšto majonezo
druskos, pipirų
žalumynų: krapų ir petražolių

Skumbrę nukaulint ir sutrint šakute, pridėt grietinės, majonezo, krienų, prieskonių ir žalumynų. Viską gerai sumaišome blenderiu. Paliekam dubenėlį ir kiekvienas tepasi kiek nori arba aptepam prancūziško batono reikeles. Skanaus!

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 15. Feb 2016, 20:52

Man Nr.1 yra labai paprasta baklažanų užtepėlė. Tereikia į keptuvę įpilti aliejaus, jame pakepinti smulkintą česnaką ir svogūną. Vėliau įdėti smulkiaia kubeliais pjaustytus baklažanus. Kai viskas išsitroškina - skanu valgyti dar karštą. Arba galima palaukti kol pravės ar visiškai atvės ir sublenderiavus valgyti šaltą 😀

JurgaMi JurgaMi 15. Feb 2016, 15:30

Trispalvė užtepėlė (iš tiesų, tai trys skirtingos)
1. 3 vnt. kietai virtų kiaušinių, 100 g. rūkytos lašišos, 3 skiltelės česnako, 50 g. sviesto, 5 valg. šaukštai majonezo.
Nulupti kiaušiniai, lašiša be kaulių, nuvalytos česnako skiltelės, sviestas, majonezas sudedami į smulkintuvą ir pertrinami iki vientisos masės.
2. Saujelė šviežių bazilikų ir špinatų lapelių, 2 valg. šaukš. kepintų graikinių riešutų, 50g. tarkuoto parmezano, 2 skiltelės česnako, druskos, alyvuogių aliejaus.
Špinatus ir bazilikus nuplauname, kotelius nuskabome, sudedame į smulkintuvą kartu su smulkintais česnakais, riešutais, tarkuotu parmezanu ir druska. Supilame alyvuogių aliejų ir viską iki vientisos masės sutriname smulkintuvu.
3. 150g. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 15g. juodųjų alyvuogių be kaulo, 2 skiltelės česnako, džiovinto raudonėlio ir baziliko, pipirų, 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Visus produktus sudedame į smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Ji nebus kreminės konsistencijos, bet taip dar skaniau.
Gautas užtepėles galima paserviruoti atskiruose induose arba jau užteptas ant skurdintos duonos ar krekerių. Vaizdas labai tautiškas 😀

JurgaMi JurgaMi 15. Feb 2016, 15:03

Gurmaniška užtepėle
5 valg. šaukštas majonezo, 100 g fermentinio sūrio, 100 g džiovintų abrikosų, 100 g saulėgražų branduolių, 3 vnt. česnako skiltelių, 1 sauja talerių.
Gaminame: abrikosai nuplaunami, nusausinami ir smulkiai supjaustomi. Fermentinis sūris smulkiai sutarkuojamas. Česnako skiltelės išspaudžiamos spaustuve. Saulėgražų branduoliai nuplaunami, nusausinami. Visi išvardinti produktai sumaišomi kartu, pridedama majonezo. Viskas gerai išmaišoma.

JurgaMi JurgaMi 15. Feb 2016, 15:01

Kalakutienos užtepėlė (vietoj kalakutienos gali būti vištiena)
100 g sviesto, druskos, 2 vnt. česnako skiltelės, 150 g kalakutienos kepenėlių, 150 g kalakutienos krūtinėlės, 1 arb. šaukštelis prieskoninių žolių, 2 valg. šaukštas brendžio (labai skanu ir be jo), 100 g nuvalytos paprikos.
Gaminame: kalakutų kepenėles, krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir išpjaustyti visus jungiamuosius audinius, plėves, jas supjaustyti pakankamai dideliais gabalėliais.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto ir apkepti kepenėles ir krūtinėlę (maždaug ~🤓10 min), palikti kad atvėstų.
Ištirpdyti kitą pusę sviesto ir jame pakepinti smulkiai sukapotą česnaką su druska, prieskoninėmis žolelėmis ir smulkiai kapotą papriką. Supilti brendį ir pakaitinti kol užvirs.
Atvėsusią kalakutieną sudėti į virtuvinį kombainą, supilti su prieskoniais ir brendžiu pakepintą česnaką bei viską sutrinti iki vientisos masės. Vėliausiai viską sumaišyti su kepta paprika. Tepti ant duonos ar krekerių.

JurgaMi JurgaMi 15. Feb 2016, 14:57

Užtepėlė su žuvimi
1 vnt. svogūnas, 5 valg. šaukštai majonezo, 200 g fermentinio sūrio, 2 vnt. česnako skiltelės, 200 g karštai rūkytos jūrų lydekos.
Gaminimas : rūkyta žuvis nuvaloma, svogūnas nuvalomas, smulkiai supjaustome, sūrį sutarkuojame. Visos sudėtinės dalys sumaišomos su majonezu ir traiškytu česnaku. Gautą masė dedame ant apkeptų riestainių.

Grumbolciki Grumbolciki 14. Feb 2016, 16:25

Varškės užtepėlė - varškė,truputi grietinės,druska,pipiriukai,krapai ar kt.žalumynai.

jugile jugile 13. Feb 2016, 20:31

Mes mėgstame avokadų užtepėlę:
Reikia 1 avokado,
pusę pakelio varškės
citrinos sulčių
druskos
pipirų
,,Aistės" (arba kitoks) graikiškas jogurtas

13. Feb 2016, 13:09

Mes darome sveiką tik užtelėlę 😀 ir beabejo skanią labai.:
DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR RIEŠUTŲ UŽTEPĖLĖ:
20 g džiovintų datulių20150814_225827
20 g džiovintų slyvų
20 g džiovintų abrikosų
20 g džiovintų obuolių
20 g žemės riešutų
20 g lazdynų riešutų
1 v.š. linų sėmenų
apie 200 ml verdančio vandens
1 a.š. citrinos sulčių
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis kardamono

Visų pirma visus vaisius, linų sėmenis ir riešutus nuplauti. Suberti į, iš pirmo žvilgsnio, per didelį dubenėlį. Užpilti verdančiu vandeniu. Tikslų kiekį pasakyti sunku, tačiau vandens turėtų būti maždaug per piršto storį virš vaisių. Uždengti ir palikti min. 4 valandoms (geriausia – per naktį).

Praėjus toms valandoms atidengę dubenį turėtumėte pamatyti įvykusią transfoemaciją: visi vaisiai išsipūtę, riešutai išbrinkę, o jei ir likę skysčio, tai jis toks… “kisieliuotas” (čia nuo linų sėmenų “susikisieliuoja”).
Visą dubenėlio turinį (su visu skysčiu) sudėti į trintuvą/maisto smulkintuvą (na gerai, labiau žinomą blenderio pavadinimu). Sutrinti iki vientisos masės (vaikiškos tyrelės konsistencijos nebūtina pasiekt, tačiau vientisa košė – pats tas). Supilti citrinos sultis, suberti prieskonius ir dar kartą sumaišyti.

Sudėti į dubenėlį ir patiekti. Jei norėtumėte laikyti ilgėliau, reikėtų tiesiog sudėti į sandarų indą ir pastatyti į šaldytuvą, tačiau suvartoti reikėtų per 2-3 dienas (visgi, ne uogienė).
Šeima mėgaujasi su blynais,ledais,kad ir su trapučiais ar net varške galima. 😀🌷

Radvile Ver Radvile Ver 13. Feb 2016, 12:46

Mūsų šeimos skaniausios užtepėlės...
1. Pikantiška užtepėlė.
* kiaušiniai
* sūris
* česnako skiltelė
* krapai
* majonezas
Viskas sutarkuojama per burokinę tarką, galima ir smulkiau jei norisi, česnakas supjaustomas mažais gabaliukais. Sumaišoma su majonezu. Labai paprasta, bet be galo skanu. Tepame ant keptos duono (kai pasiilgstame to skonio), bet dažniausiai ant skrudinto batono. 😀
2. Krabų užtepėlė.
Viskas tas pats, kas pirmoje, tik dasideda smulkiai supjaustytos krabų lazdelės. Labai skanu. 😀 Taip pat, tepama ant skrudinto batono. 😀
3. Tuno užtepėlė.
* tunas
* kiaušiniai
* konservuoti kukurūzai
* krapai
* petražolės
* majonezas
Viskas sumaišoma ir tepama ant skrudinto batono. 😀 Labai labai skanu. 😀
4. Naujai pamėgta ir išbandyta špinatų užtepėlė.
* špinatai
* anakardžių riešutai
* sūris
* saulėgrąžos
* truputėlis moliūgo
* ir pagal skonį ko norisi: įmaišyti šiek tiek tuno, kiaušinio, lašišos ar ko tik norisi.. 😀 Visados eksperimentuojame. 😀 Viskas sutrinama blenderiu. 😀
5. Varškės užtepėlė.
* varškė ( lyditas sūrelis arba naminė varškė)
* sūris
* grietinė
* česnako
* anakardžių riešutai
* prieskoninės žolelės (pagal skonį)
Viskas sutrinama ir tepama ant skrudinto batono riekelės. 😀
Tai mūsų mėgstamiausios užtepėlės. 😀

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 13. Feb 2016, 12:26

Žuvų užtepėlė😀)

Didesnė sūdyta skumbrė, 2 lydyti tepamieji natūralaus skonio sūreliai, 2 šaukštai smulkintų marinuotų agurkėlių, pagal skonį kapotų krapų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Žuvį išdarinėkite, susmulkinkite, sumaišykite su sūreliais, agurkėliais ir krapais. Tada pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
be galo skanu,išsirašiau kažkada iš žurnalo ir naudojam visur,net ir šventiniam stalui.;]👍

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 13. Feb 2016, 11:43

Skaniausia mums avokadų užtepėlė. O svarbiausia labai lengvai paruošiama.
Sutrinam avokadus ir pagal skonį pilam citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Valgom dažniausiai užsitepę ant skrudintos sumuštinių duonos, o man dar labai skanu ant paprastos juodos duonos😀

13. Feb 2016, 10:21

Musu seimos megstamiausios uztepeles 😀
1) Su tunu
4 virti kiausiniai, indelis konservuoto tuno savo sultyse, svogunas, ismirkytos dziovintos slyvos, prieskoniai, saukstas majonezo. Viska sutriname su blenderiu ir tepame ant to, kaip kam patinka. Mes dazniausiai tepame ant skrudinto batono riekeles.
2) Krabu lazdeles, fermentinis suris, cesnako skiltele, dirbtiniu ikru. Krabu lazdeles su suriu smulkiai supjaustome, cesnaka isspaudziam, viska sumaisome su majonezu.
3) Megstamos varskes pakelis, lasisos gabalelis, cesnako skiltele, citrinos sulciu, zoleliu (petrazoles, krapai,...), saukstas grietines. Visus produktus sublenderiuojam ir tepame ant keptos duonos.
SKANAUS 😉