Štai dar keletas receptų žiemai
Marinuoti agurkai
Reikės:
1 l marinato:
2 šaukštai cukraus;
2 šaukštai druskos;
2 šaukštai 9% acto;
Serbentų lapo;
2 skiltelės česnako;
3 vnt juodųjų pipirų;
Krapų.
Agurkus paruošti: nuplauti. Paruošti marinatą ir išvirti, dėti agurkus juo pakaitinus dėti į iškaitintus stiklainius. Apvožti, apdengti, ir palikti per naktį.
Vyšnių kompotas
Reikės:
Vyšnių;
Cukraus
Dėta 5kg cukraus ant 15l uogų.
Išvirti sirupą į jį pakaitinti uogas, dėti į stiklainius (iškaitintus), užpilti sirupu, užsukti ir apvožti, palikti per naktį uždengus šiltai.
Kriaušių kompotas
Reikės:
Kiraušių;
Cukraus.
Dėta 4 kg cukraus, nes kriaušės gana saldžios (šios, kurias naudojom).
Kriaušes nuplauti, supjaustyti norimo dydžio gabalais, užvirti sirupą, pakaitinti jame kriaušes ir toliau daryti kaip su vyšniomis.
Agurkų mišrainė
Reikės:
Agurkų;
Paprikų poros;
Svogūno;
Kvapiųjų pipirų;
Acto porą šaukštų;
Druskos;
Žiupsnį cukraus;
Lauro lapų.
Agurkus nulupti, išimti sėklas, supjaustyti smulkiai, paprikas išvalyti supjaustyti smulkiai, svogūnus nulupti ir supjaustyti smulkiai. Tada sudėti vsiką į puodą, palikti pastovėti geriausia per naktį ir ryte išmaišyti, užvirti, patroškinti apie 10 min ir dėti į įkaitintus stiklainius.
Žiemai jau beveik pasiruošta, žinoma, čia tik dalelė, nes foto dariau prieš keletą savaičių, o kur dar uogienės, kurios išvirtos ir kompotai.
Linkiu gausaus, sotaus rudens Jums visiems!
Na ir šaunu stindre 👍 😀 Gerai, kai žiemą galima mėgautis rudens gėrybėm 😀
mes su mama tai grybu visai ziemai prisimarinavom,prisisaldem,tik,kad neturiu nuotraukyciu,nes viskas kaime pas tevus pasiliko😀bet ko ko,bet grybu ziema tikrai valgyti galesim