Kur išnyksta dingusieji?

Kur išnyksta dingusieji?

01. Jul 2019, 00:05 kodelcia kodelcia

 

Pirmąjį vasaros mėnesį užbaugiau Emmos Rowley kūriniu apie iš namų dingusią mergaitę, jos paieškas. Kaip žinia, paauglių pabėgimas paprastai siejamas su noru maištauti, atkreipti į save dėmesį, parodyti, jog "savo gyvenimą valdyti galiu pats". Vieni dingusieji po kurio laiko atsiranda, kiti, deja, ne...

Priežasčių ir skausmingų pasekmių kamuolys pinamas ir knygoje "Kur išnyksta dingusieji". Rodos, užčiuopi siūlo giją, tačiau netikėtai ji nutrūksta. Sielvartaujanti motina Keitė šiaip ne taip sugeba iš įvairių detalių, įžvalgų išsiaiškinti dukters Sofijos dingimo aplinkybes, išvynioja paslapčių kamuolį iki galo.

Prisipažinsiu, skaitant nuojauta kuždėjo, jog vienas iš dviejų vyrų gali būti kalti. Tačiau neatspėjau kuris. Tai ir džiugina, nes autorė sugebėjo taip viską supinti, jog įtampą ir intrigą paliko beveik iki galo. O taip ir turi būti, tiesa? Taip įdomiau.

Tad rekomenduoju psichologinio detektyvo bruožų turintį kūrinį. Nepasakyčiau, kad lengvas vasariškas skaitinys. Tai itin jautri knyga. Tėvams. 
4 iš 5.