Kur išsibarstė knygų recenzentės? Turim dovanų!

Kur išsibarstė knygų recenzentės? Turim dovanų!

30. Sep 2013, 12:34 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ką gero perskaitei per vasarą? Pasidalink paskutinės perskaitytos ar labiausiai įstrigusios knygos recenzija ir įdomiausias apdovanosime naujomis knygomis! Žinoma, tradiciškai, mainais už jų recenzijas!

Recenzijų laukiame iki spalio 14 dienos. 

Rašytojoms dovanosime šias leidyklos "Mijalba" knygas. 

20130930122600-66795.jpg

Be pavojų:nuo gimimo iki mokyklos

Mes negalime visko numatyti, negalime atitverti vaiko nuo bet kurio pavojaus. Tačiau visi tėveliai gali įskiepyti vaikams saugumo įgūdžius nuo pat mažens – pasinaudodami pasakomis, žaidimais, pasišnekėdami tarsi tarp kitko, pakomentuodami filmus ir gyvenimiškas situacijas. Turime mokyti vaiką praktiškų saugumo įgūdžių – teorija čia nepadės. Ir įtvirtinti tuos įgūdžius reikia namuose, lauke, mokykloje, ekstremaliose situacijose. O dar svarbiau sukurti vaikams dvasinį saugumą, kuris ir yra geriausia apsauga pasaulyje.

Šiuolaikinis pasaulis, deja, nėra nepavojingas. Kuo gi pasikliauti tėveliams, išleidžian¬tiems vaiką į mokyklą, sporto sekciją ar pas draugus? Autorės yra įsitikinusios: pasikliauti turime tik pačiais vaikais, juk mes negalime visą laiką būti šalia. Tačiau mes galime padaryti taip, kad vaikas širdyje jaustųsi saugus, įdiegdami jam vidinio saugumo įgūdžius ir juos vystydami. Knygoje vaizdingai rašoma, kaip įveikti mokykloje patiriamus stresus, ką priešpastatyti blogiems draugeliams (apie seksą, ekstremalias pramogas ir narkotikus čia taip pat rašoma).

Jeigu jūsų moksleivis tikrai žinos, kad jo saugumas – pirmiausia – jo paties reikalas, jis pats už tai atsakingas, tai jis į savo gyvenimą žiūrės kur kas rimčiau. Netikite, kad vaikai gali tikrai domėtis savo saugumu? Įrodymas jūsų rankose: iliustracijas šiam leidiniui nupiešė paauglys. 
O kad „Be pavojų“ netaptų dar dviem nuobodžiom pamokom, mes į jas pridėjome daug žaidimų, testų ir idėjų vaikams ir tėveliams.

20130930122714-64355.jpg

„Liaukitės vaikus auklėti, padėkite jiems augti“ 

Liaukitės vaikus auklėti, padėkite jiems augti“ – balsas, siekiantis apginti tėvus, iškamuotus begalinių patarimų, pareigos jausmo, neturinčius nei laiko, nei jėgų „auklėti“. Autorės siūlo nutraukti tą sunkų ir apskritai nemalonų procesą ir pradėti draugauti su savo vaiku, suprasti jį, suvokti, kas jam svarbu, tiesiog mylėti

Knygoje nerasite nė vieno patarimo ar taisyklės, užtat joje gausu testų, žaidimų ir eilėraščių. Be to, yra sakytum „raktinių šnibžtelėjimų į ausį“ tėvams, kaip elgtis kiekvieną dieną ir beveik kiekvienu atveju. Tačiau tie „šnibžtelėjimai“ čia ne todėl, kad viskas būtų daroma „pagal knygą“, o kad suaugusieji pamatytų pasaulį taip, kaip jį mato vaikai, ir iš jų išmoktų būti laimingi, kupini džiaugsmo dabar, o ne tik paskatinti ar pagirti. 

20130930122807-79209.jpg

"Kaip atitraukti vaika nuo kompiuterio"

Šią knygą, kaip ir "Liaukitės vaiku auklėti" parašė mama ir dukra – retas atvejis, argi ne? Juolab kad tai knygos apie auklėjimą.

Autorės nuolat rašo žurnalams, kur surinko dažniausiai skaitytojų užduodamus klausimus, specialistų atsakymus į juos, apibendrino savo pačių patirtį, apmąstė savo požiūrį į pasaulį ir į kits kitą. Visa tai sudėjo draugėn ir sukūrė knygą – pašnekesį, kur skamba tiek tėvų, tiek vaikų balsai, kur aiškiai išsakomi tiek tėvų, tiek vaikų požiūriai ir poreikiai.

Knygoje „Kaip atitraukti vaiką nuo kompiuterio ir ką daryti paskui“ yra naudingų idėjų, kaip spręsti daugelį kompiuterinių problemų. Čia aptariama:

  • kaip mūsų vaikai prisiriša prie televizoriaus ir kompiuterio;
  • kodėl jūsų vaikas bėga į virtualų pasaulį;
  • kaip galima įveikti priklausomybę nuo kompiuterio;
  • kuo ji pakeičiama;
  • ką daryti tėveliams, kai norisi „uždrausti“ ir „neleisti“;
  • kaip pakreipti meilę kompiuteriui, kad ji būtų naudinga visai šeimai.

 

 

 

 

 

Mamyčių klubas Mamyčių klubas 01. Oct 2013, 14:27 utopija

Jei tik patinka skaityti ir rašyti recenzijas apie knygas - pirmyn 😀

01. Oct 2013, 12:10

Tai,kad parasiau recenzijas apie abi gautas knygas kaip ir kitos mamos 😀 Tai rasyt vel apie savo perskaitytas knygas?