Laiškinis česnakas turi ilgus, panašius į vamzdelį, plonus laiškus. Tai nereiklus ir šalčiui atsparus prieskonis, kurio atsargų galima paruošti ir žiemai.
Nuplautus ir supjaustytus laiškinius česnakus sudedame į konservavimui paruoštus stiklainius.
Ruošiame užpilą. 6 litrams vandens reikia:
-2 arbatinių šaukštelių „5 pipirų“ mišinio
-4-5 gvazdikėlių
-4 valgomųjų šaukštų druskos
-3 valgomųjų šaukštų cukraus
Viską užverdame.
Pabaigoje įpilame acto: 0,5 litro stiklainiui maždaug 1 arbatinis šaukštas acto. Užpilame laiškinius česnakus.
Žiemą patiekti prie mėsos ar žuvies kaip garnyrą, galima valgyti ir taip.
Laiškinių česnakų skonis primena svogūno arba poro, jo galima įberti į sriubą, salotas.
Nuotraukos: Maminklub.lv