Laiškinių česnakų konservavimas

Laiškinių česnakų konservavimas

22. Jul 2012, 00:00

Laiškinis česnakas turi ilgus, panašius į vamzdelį, plonus laiškus. Tai nereiklus ir šalčiui atsparus prieskonis, kurio atsargų galima paruošti ir žiemai.

 

Nuplautus ir supjaustytus laiškinius česnakus sudedame į konservavimui paruoštus stiklainius.

 

 

 

Ruošiame užpilą. 6 litrams vandens reikia:

 

-2 arbatinių šaukštelių „5 pipirų“ mišinio

-4-5 gvazdikėlių

-4 valgomųjų šaukštų druskos

-3 valgomųjų šaukštų cukraus

Viską užverdame. 

 

Pabaigoje įpilame acto: 0,5 litro stiklainiui maždaug 1 arbatinis šaukštas acto. Užpilame laiškinius česnakus.

 

 

Žiemą patiekti prie mėsos ar žuvies kaip garnyrą, galima valgyti ir taip.

 

 

Laiškinių česnakų skonis primena svogūno arba poro, jo galima įberti į sriubą, salotas.

 

 

Nuotraukos: Maminklub.lv

 

Ar Jūs virtuvėje naudojate laiškinių česnakų?