Lašiša su balto vyno padažu

Lašiša su balto vyno padažu

21. Feb 2010, 09:00

 

Norėčiau visoms mamytėms pasiūlyti folijoje keptą lašišą su balto vyno padažu.

 

Mums reikės 2-3 porcijoms:

300-400 g lašišos

krapų

pipirų

druskos

citrinos.

 

Padažui:

0,5l pieno

50g sviesto

50g miltų

50 ml balto vyno

 

Pirmiausia pagal skonį druska, pipirais ir krapais apvoliojame lašišą. Sudedame į foliją ir užspaudžiame citrinų sultimis. Dedame į orkaitę ir kepame apie valandą 180-200 laipsnių temperatūroje.

 

{pic:1}

 

Tuo metu gaminame padažą. Užverdame pieną. Atskirame dubenėlyje sumaišome ištirpintą sviestą su miltais.

 

{pic:2}

 

Vientisą miltų ir sviesto masę dedame į įkaitintą pieną. Kai padažas sutirštės, įpilame vyną. Jei norite, galite į padažą irgi įberti žiupsnelį krapų. Jie irgi suteikia malonų kvapą ir skonį.

 

{pic:3}

 

Orkaitėje kepta lašiša skaniausia su bulvių koše. Jei neturite balto vyno, jo galite ir nedėti.

 

{pic:4}

 

Skanaus!

 

Solveiga Jurčiukonienė

25. Jun 2010, 23:55

Jau taip įsijautusi 😃 👍

23. Jun 2010, 18:39

oi geras cia😀

11. Mar 2010, 01:28

As kazkada kavinej esu gavusi puszale lasisa tai nuo to laiko kepu ilgai kad buciau tikra kad gerai iskepe.O siaip mamytes ziurekit jei iskepe po 40-50 minuciu - imkit lauk😀

24. Feb 2010, 12:05

labai megstu lasisa, as taip kepu wisa zuwy, nepjaustyta, bet ir man kazkaip idomiai pasirode, kad taip ilgai kepti reikia.as wisa zuwi kepu 30-40min., o cia gabaliukai..

22. Feb 2010, 17:12

ar tikrai tiek ilgai reikia kepti zuvi?juk jai uztenka 20min

22. Feb 2010, 00:31

skanumėlis 😉

22. Feb 2010, 00:09

Mamytei Dovilee del vyno vaikui nepergyvenkit nes visi laipsniai isgaruoja uzvirus padazui.Taigi galite drasiai jai duoti lasisa su padazu.

21. Feb 2010, 22:38

☹ o kur mano nuotraukyte dingo kodel jos nerodo ☹

21. Feb 2010, 22:37

hmm labai skanu turetu buti, tik vat gaila pas mus seimoj viena as ir bevalgau zuvi 😛

21. Feb 2010, 22:09

Hm, gardu turėtų būti 😛

21. Feb 2010, 14:34

as daznai darau lasisa, va toki padaziuka tik reikes pabandyti...

21. Feb 2010, 14:24

nebandziau dar lasisos

21. Feb 2010, 13:28

Mėgstu lašišą, tik paprastai kepu trumpiau, ne valandą. O padažiuko receptą būtinai išbandysiu, ačiū😀

21. Feb 2010, 13:15

oi mano seimyna , labai megsta lasisa , tik kartais nepataikau gerai ismarinuoti , pabandziusi si recepta , laizemes pirstus , tikrai labai skanu , labai geras receptas.

18. Feb 2010, 10:05

skaniai atrodo zuvyte😀

18. Feb 2010, 09:46

mmmm... skaniai atrodo o maniske labai megsta lasisa, tik kazin kaip del vyno ? vaikui juk negalima 😀)) o jei nepilciau jo? 😀

18. Feb 2010, 09:25

būtinai išbandysiu šį receptą.seniai norėjau kažką pagaminti iš lašišos.ačiū už receptą