Laviname smulkiąją motoriką namuose pasigamintomis priemonėmis

Laviname smulkiąją motoriką namuose pasigamintomis priemonėmis

27. May 2019, 10:52 ikke ikke

Neseniai viename interneto tinkalapyje perskaičiau įdomią citatą: „Vaiko protas yra jo pirštų galiukuose“ (B. Sukhomlinsky).

Dažnai turbūt galvojama, kad smulkiosios motorikos lavinimui reikalingos specialios priemonės arba patyrusių specialistų pagalba. Kadangi ir mes norime kuo labiau lavinti dukrytės kalbą, sugalvojau išbandyti ir namie pasigaminti keletą priemonių. Juolab kad dėlionės, konstruktoriai, kaladėlės, piešimas, klijavimas, spalvinimas ir karpymas atsibodę, tad reikia išbandyti ir naujas veiklas. Noriu pasidalinti savo patirtimi, galbūt ir jūsų vaikučiams kuri nors veikla labai patiks, o mamoms atsiras nors viena laisva minutėlė, kol vaikutis bus užsiėmęs :)

Taigi, keli mano sugalvoti pratimėliai:

1. Virvelės vėrimas per skylutes. Iš storesnio popieriaus iškerpame kokią nors figūrėlę, pvz. obuoliuką, kamuoliuką, gėlytę ar širdelę ir skylamušiu padarome daug skylučių. Galima verti virvelę įvairiomis kryptimis, aš dukrytės prašiau, kad neliktų skylučių be virvelės. Laabai patiko ši veikla :)

2. Turbūt sena gera veikla - monetų ar sagų metimas į taupyklę. Nežinau, ką ši veikla turi tokio, bet netgi man sukelia nostalgiją, kai maži taupydavom centus. Tereikia dėžutėje padaryti skylutę ir turėti nemažai sagų ar monetų.

3. Šiaudelio vėrimas ant virvutės. Paimame porą ar daugiau šiaudelių ir sukarpome mažais gabalėliais. Paimame virvelę, gale padarome mazgą ir duodame vaikučiui verti šiaudelius. Taip galima pasigaminti ir apyrankę :)

4. Kirmėlytės slėpimas po sagomis arba centais. Ant popieriaus lapo nupiešiame kirmėlytę ir paprašome vaiko ją paslėpti.

5. Sąvaržėlių dėliojimas ant popieriaus ritinėlio. Ši veikla, deja, mažiausiai sudomino dukrytę, turbūt dėl to, kad sąvaržėlės ir ritinėlis pakankamai nuobodūs, mažai spalvų, tad greičiausiai reikėtų turbūt dar padekoruoti. Na jeigu griebtumėmės flomasterių, turbūt būtų dar viena motorikos lavinimo priemonė :)

Smagių žaidimų!