Tiems, kad mėgstate lazaniją, siūlome šiandien pietums ją ir pasigaminti. Tik kiek kitaip. Skanaus!
Reikės:
Lazanijai skirtų makaronų lakštų
Mėsos faršo
Šaldytų daržovių rinkinys (kokias tiks mėgstate).
Prieskonių
Pomidorų padažo
Fermentinio sūrio.
Grietinės
Gaminimo eiga:
Šaldytas daržoves dedame į keptuvę, kad atšiltų.
{smallpic:2}
Apkepame faršą, prieš tai įdėdami šiek tiek drukos ir pipirų.
{smallpic:3}
Imame saldžiųjų pipirų padažą ir viską pilame ant atšilusių daržovių į keptuvę.
{smallpic:5}
{smallpic:6}
Paruoštą faršą sudedame į dubenį ir sumaišome su pakeptomis daržovėmis.
{smallpic:7}
Imame makaronų lakštus ir klojame ant skardos dugno.
{smallpic:8}
Sudedame faršo ir daržovių masę. Po to vėl makaronus, daržoves ir ant viršaus - vėl makaronus. Jie kepdami patamsės ir gali susiraityti - tai gali būti kaip papuošimas.
{smallpic:9}
Imame grietinę arba grietinėlę, šiek tiek praskiedžiame vandeniu ir užpilame mėsos, daržovių ir makaronų masę, esančioje skardoje. Kepame 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 min. (+/- 5-7 min).
Nuimame "čipsus" ir lazaniją užbarstome fermentiniu sūriu. Ir dar šauname į orkaitę penkioms minutėms.
{smallpic:10}
Skanaus!
Šaltinis: Maminklub.lv