Labai lengvas tortukas, kuris pagaminamas vos per pusę valandos ir tinkantis visoms progoms.
Aš gaminu su jau iškeptais, atvėsintais, parduotuvėje pirktais biskvitais (galima kepti namuose, bet ilgiau truks, aš renkuosi šokoladinį biskvitą).
Reikės:
500 g liesos varškės
480 ml grietinėlės
20 g želatinos
Pagal skonį cukraus
20 g vanilinio cukraus
bananai - 2 vnt
vynuogių
šokolado drožlių
kivis - 1 vnt
Gaminame:
Grietinėlę išplakame plakikliu iki standžių putų
Į masę sudedame varškę, dar šiek tiek paplakus supilame vinilinį cukrų.
Paruošiame želatiną: užpilame ant želatinos grūdelių vandens tiek, kad apsemtų. Gerai išmaišome, pakaitiname, supilame į masę.
Biskvito tepimas: ant biskvito tepame norimu sluoksniu gautą masę, apdėliojame pjaustytais bananais:
Ir taip tepam, dedam 3-4 sluoksnius biskvitų.
Viršų puošiame, kaip tik fantazija leidžia.
Skanaus! Gaivu, lengva ir skanu!
Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“
Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!