Lentynos elfas

Lentynos elfas

18. Dec 2019, 08:39 Kristina B. Kristina B.

Arba elf on the shelf.

Tai kilo iš pasakos vaikams apie tai, kaip Kalėdų Senelis sužino, kuris vaikas geras, o kuris blogas. Taigi, tam jis turi mažus vaikus šnipinėjančius elfus. Tačiau elfai nors ir geri bei mylintys vaikus, irgi kartais būna gana išdykę, tad ir pas Senelį atsiranda vienas išdykęs elfas, kuris trukdo rimtį ir pasiruošimą Kalėdiniame miestelyje. Nežinodamas ką daryti, Senelis išsiunčia vaikui laišką su prašymu priimti elfą paviešėti per gruodį, kad pasiruošimas Kalėdoms vyktų sklandžiai ir be trukdžių. Tiesa, elfas vieši tik naktimis, o dienomis virsta į paprastą mažą lelytę. Vaikas, kuris sutinka priimti elfą, išsiunčia sutikimo blanką į Šiaurės ašigalį ir gruodžio 1-mą namuose atsiranda durelės (čia žinoma galimos įvairios interpretacijos, pvz., prašoma pačių vaikų įrengti elfui namuką ar kambarį). Per stebuklingas dureles elfas ir vaikštinėja iš magiško Kalėdų miestelio į vaikų namus.

Durelės dings Kalėdų dieną, o kol kas elfas kas naktį aplanko vaikus ir palieka jiems dovanėlę, laišką nuo nykštuko ir kokią nors išdaigą.

Elfo globėjams, tiesa, yra kelios taisyklės. Pvz., visas elfo išdaigas turi sutvarkyti patys vaikai. Be to, elfo patartina per daug nečiupinėti (jis gi magiškas).

Naktimis elfas piešia, skaito, žaidžia, pramogauja ir išdykauja.

Linksmas tas Elfas :) vaikai jo labai laukia, kai kuriuos pokštus atsimena net iš pernai metų :)

jaldija jaldija 18. Dec 2019, 12:05

Vau kaip ten linksma pas jus su tuo elfu laukt švenčių ??