Likučių vyniotinis su filo tešla

Likučių vyniotinis su filo tešla

09. Jan 2020, 21:51 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Galbūt likučių pyragas neskamba labai viliojančiai... o gal kaip tik, net atvirkščiai. Kai po švenčių lieka visokių skanių trupinėlių, kartais išeina puikus likučių balius per pusryčius :)

 Maniškis pyragas nelabai likutinis, nes visgi filo tešlą sunaudojau visą pakuotę. Iš tikrųjų ją ir pirkau šventėms, bet tiek visko priruošiau, kad ją taip ir palikau kameroj. 

Filo tešla - tai tokia ypatinga tešla - labai ploni, vos ne perregimi jos lakštai net plyšta rankose, o iškepusi tampa  daugiasluoksnė ir trapi. Ją galima ruošti įvairiai - daryti iš jos krepšelius su įdaru arba štai tokius vyniotinius. 

Pagrindinė užduotis neleisti lakštams išdžiūti, kol gaminate įdarą ir kol viską surenkate į vieną visumą. 

Visus lakštus reikia sutepti aliejumi arba tirpintu sviestu, o tada jau dedame savo "likučius".

O liko šį kartą fermentinio sūrio gabalėlis, pusė pakelio ožkų sūrio, naminės šaltai rūkytos dešros šmotelis ir sauja špinatų. Nežinau, kiek čia suderinamumo, bet išėjo visai neblogai.

Ant tešlos išdėliojau tarkuotą sūrį, kepintą pjaustytą dešrytę ( nors gal galima buvo net nekepinti), ožkos sūrio gabalėlius ir špinatus. Susukau iš viso šito gėrio vyniotinį, ir vėl viršų patepiau aliejumi.

Kepiau kol gražiai apskrudo.

Sūris išsilydė, tad net padažo neprireikė. Vienintelis dalykas, kurį pakeisčiau, tai vietoj dešros dėčiau kumpio/šoninės juosteles arba gaminčiau vien iš sūrio ir pvz., varškės.