Macarons..

Macarons..

14. Dec 2013, 18:15

Macarons gamyba nuo pradžios iki pabaigos..

Pirmiausiai migdolų miltų gamybą. Pas mus tokių miltų nėra tai pasidariau pati.

Pirmiausiai svarbu kokių norit sausainių aš gaminau ir su lobele ir be migdolų miltus. Miltų gamyba be lobelės: Migdus nuplikyti verdančiu vandeniu aš porą minučių palaikiau, verdanti vandenį nupyliau, iškart nuploviau su šaltų, jei lengvai lupasi galite procedūros nebekartoti, jei dar sunkiai dar kartą viską pakartoti.

20131214172329-90322.jpg

Tada lupam ar įdarbinam mažuosius turės ką veikti.

20131214172523-82978.jpg

Tada reiktų papilti kur, kad išdžiūtų aš palikau per naktį džiūti.

20131214172634-58516.jpg

Tada malam kavamale ar kitu prietaisu jei turite.

20131214172829-71214.jpg

20131214173639-88659.jpg

Migdolų miltai su lobele:

viskas še paprasčiau nieko nusipirkai ir sumalei išsijoti ir jau galima kepti.

20131214173618-78126.jpg

Taigi macarons gamyba:

Reikės:

  • 100 g. kiaušinių baltymų, (brandintų aš brandinau kamb. temp. apie parą)
  • 2oo g. cukraus pudros,
  • 50 g. smulkaus cukraus,
  • 110 g. migdolų miltų.

Migdolų miltus persijoti, sumaišyti su cukraus pudra ir dar kartą persijoti.

Tada jau galima plakti kiaušinių baltymus kai pradės putoti po biški pilti smulkų cukrų, ir tada plakti kol masė taps puri, standi ir blizgi, tai užtruks apie 5 - 6 min.

Tada supilti migdolų ir cukraus pudros masę, ir iš apačios į viršų maišyti, reikia gerai maišyti nebijoti, bet nepersistengti. Tada tešlą padalinti į keles dalis jei norėsit dažyti, sukrėsti į konditerinius maišelius ir išspausti 3 - 4 cm dydžio blynelius.

Tada leisti apžiūti apie 30 min. gali užtrukti ir ilgiau. Kepti 150 - 140 laips. apie 15 - 13 min. reiktų kepti po vieną skardą. Iškepusius su visu kepimo popierium perkelti ant grotelių kai atvės atsargiai nujimti nuo popierio. Arba kad lengviau sausainiai atšoktų nuo popieriaus į išimtą skardą iš orkaitės pakėlus kepimo popierių įpilkite keletą šaukštų šalto vandens. Palikite kelioms minutėms ir nuimkite sausainius. Dėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

20131214180337-76188.jpg

20131214180355-86114.jpg

Pertepimai sausainiam:

Šokoladinis - 100 g. juodojo šokolado, 100 g. grietinėlės. Grietinėlę užvirinti tada nukelti nuo ugnies ir užpilti ant šokolado ir gerai išmaišyti. Atvėsinti uždenkti su maistine plėvele taip, kad liestų kremą ir padėti į šaldytuvą per naktį, prieš tepant sausainius išmaišyti.

Baltojo šokolado pertepimas - jis man labiau patiko. Reikės 100 gr baltojo šokolado, 55 gr grietinėlės,  25 gr sviesto,  3 v.š. kokoso drožlių, 1/2 a.š. vanilės ekstrakto nedėjau,

Šokoladą supjaustykite mažais gabaliukais. Nuo to, kiek smulkiai supjaustysite, priklausys tai, kaip lengvai pavyks sumaišyti jį su grietinėle. Grietinėlę su vanilės ekstraktu nedideliame puode kaitinkite, kol atsiras pirmieji virimo požymiai, t.y. pradės kilti garai, pasirodys nedideli burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ant šokolado. Palikite maždaug pusei minutės pastovėti ir lengvais judesiai išmaišykite (aš visada maišau silikonine mentele), kol šokoladas pilnai ištirps ir išeis vientisas kremas. Sviestą supjaustykite labai smulkiais gabaliukais. Sviestui sumaišyti su grietinėle ir šokoladu tinka tik labai smulkiai supjaustytas sviestas, kitaip kremas greitai atšals ir didelių gabaliukų sviesto neeimaišysite. Suberkite drožles. Uždengite maisto plėvele (taip, kad liestųsi su kremu) ir palikite šaldytuve mažiausiai trims valandoms. Geriausia daryti iš vakaro. Jiegu įdaras gerai nesušals, jis labai varvės iš jūsų macarons.

20131214181448-74980.jpg


16. Dec 2013, 13:13 Ingaa

juos reiktų savaitę atskirtus nuo tryniu laikyti šaldytuve arba apie parą kambario teperatūroje.

16. Dec 2013, 09:45

O kaip suprast brandintu kiausiniu baltymu?

15. Dec 2013, 17:22 Ingaa

Išmėgink nėra taip sunku pagaminti, kaip kiti rašo 😛

15. Dec 2013, 10:21

Jie visada mane gundė,įtariu reiks išmėgint 😀 tuolabiau kad migdolu miltu turiu pirktiniu 😀