Maisto tinklaraštininkai prisiminė vaikystės skonius + bazilikų lietinių receptas

Maisto tinklaraštininkai prisiminė vaikystės skonius + bazilikų lietinių receptas

26. Jun 2015, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.

“Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, tačiau gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, - sako kulinarijos tinklaraštininkų žurnalo „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Kulinariniame lofte „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų. Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „savo dalinti – kito imti“. Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“. 

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės ir „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės, pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

RECEPTAS

Bazilikų lietiniai su špinatų ir ožkos sūrio įdaru 

20150625154003-66885.jpg

  • Sauja šviežių bazilikų (arba vazonėlis)
  • 1.5 st. pieno arba vandens
  • 2 kiaušiniai
  • Apie ¾ st miltų
  • 1 šaukštas aliejaus
  • truputis druskos

Įdarui:

  • 2 saujos špinatų
  • 1 šaukštelis sviesto
  • 100 g ožkos sūrio
  • Druskos, pipirų
  • Raudonųjų pipirų 

"Dar pagalvojau apir grikių miltų lietinius, kuriuos galima būtų įdaryti grikių ir daržovių arba grikių ir paukštienos įdaru, ir užkepti orkaitėje…", - svarstė Nida. 

20150625154054-62318.jpg

Netrukus pasidalinsime ir kitais tinklaraštininkų receptais, darytais vakarėlio metu.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. Praėjusių metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 - „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 - „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 m. – Joninių nakties užkandžiai, 2010 m. – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

Nuotraukos - Jurgos Mižutavičiūtės