Sveiki,
Pastarasias dvi savaites su mažuoju Augustinu praleidome namuose "ant biuletenio" - nėjom į darbą ir į darželį, mažylį užpuolė baisi sloga ir kosulys, taip pat buvo mažiau draugiškas, šiek tiek piktas ir labai išrankus maistui. Viskam, apart orkaitėje keptoms morkytėms ar vaisiams, sakė kategorišką ne. Gerai, kad buvo jėgų ir laiko kulinariniams atradimams, ekspermentuodami ir atradome šiuos maltinukus.
Maltinukams be mėsos pagaminti reikės:
250 g. baltagūžio kopūsto
1 kiaušinio
1 morkos
50 g. fermentinio sūrio
Žiupsnelio druskos
3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
Ruošiame kopūstų maltinukus:
Kopūstą labai plonai supjaustome, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame 5-8 minutes. Kol kopūstas verda į dubenėlį įmušame kiaušinį, jį lengvai paplakame, suberiame manų kruopas, išmaišome ir paliekame išbrinkti. Nupilame vandenį nuo išvirusių kopūstų ir paliekame atvėsti. Smulkia tarkele sutarkuojame morką. Sumaišome su virtais atvėsusiais kopūstais. Beriame tarkuotą fermentinį sūrį, sūrumo pakanka nuo sūrio, bet jei mėgstate sūriau – įberkite druskos. (Jei norite pikantiškesnio skonio įberkite žiupsnelį maltos paprikėlės ar kario.) Išminkome tešlą ir formuojame norimo dydžio maltinukus. Mums jų išėjo 8. Dedame ant kepimo skardos. Kepame iki 180 laipsnių įkatintoje orkaitėje 10-12 minučių, apverčiame ir kepame dar apie 10 minučių. Patiekiant pabarstome šviežiais smulkintais krapais.
Mes valgėme su natūralaus skonio jogurtu, bet labai skanu valgyti ir vienus. Skanaus!
Wow, atrodo taaaaip skaniai😀 Būtinai mėginsime
Super! Būtinai bandysiu rytoj kepti, kaip tik visko šaldytuve yra 😃 Ačiū, tikrai puiki idėja 😀