Mamadieniai - geras laikas mamoms ir jų vaikams

Mamadieniai - geras laikas mamoms ir jų vaikams

02. May 2019, 20:27 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Aš gal nieko naujo ir nepasakysiu. O gal visgi? Apie ką aš čia? 

Apie LAISVALAIKĮ MAMOMS!  Ar teko girdėti apie tinklaraštininkės Soteros Šveikauskaitės (BABYBLOG)  iniciatyvą - Mamadienius?  Čia foto ne visai iš mamadienio, bet iš esmės tai buvo labai panašus  Kalėdinis renginys mamoms ir jų vaikučiams.

Aš pamenu, kad viskas prasidėjo nuo kelių pirmųjų mamų susitikimų Vingio parke, paskui sekė pirmieji susitikimai vaikų žaidimų erdvėse.

Mamos gali ateiti su savo vaikučiais į renginius visiškai nemokamai, atsigerti kavos, susipažinti. O vaikai tuo tarpu gali dūkti, žaisti, nes jiems veiklos tikrai niekada netrūksta. Diskotekos, žaidimai, animatoriai. 

Beje, visada pagalvojama apie įvairaus amžiaus vaikus ir jų saugumą. Čia laukiami ir mažiukai kūdikėliai, kurie turės savo erdvę, ir vyresni vaikai.

Iš pradžių kuklūs tokie vakarėliai dabar virsta kažkokia masine euforija ir įtraukia vis daugiau mamų. Jei anksčiau susirinkdavo nedaug mamyčių, dabar Mamadienis suburia ir po šimtą mamų su mažyliais. Ir ne tik Vilniuje. Jau buvo mamadienis Kaune, Panevėžyje.

Tikrai smagus renginys! Gal ir nespėsi su visomis pabendrauti ir susipažinti, bet tai tikrai labai puikus laikas visoms mamoms, kurios nori pakeisti aplinką, pailsėti nuo rutinos, išeiti " į žmones".  Pramogos laukia ne tik vaikučių, bet ir mamų. Tarkim, buvo makiažo pamokėlė, kas, manau, tikrai visoma patiko.

Bet šis paskutinis susitikimas buvo super išbandymas ir super pramoga. Nebuvo tiesiog kavutės gėrimas, kol vaikučiai žaidžia. Buvo tikra olimpiada! 

Viskas vyko Batutų parke, tad veiksmo buvo daug: estafetės, bėgimas, kopimas, lipimas, griuvimas ir svarbiausia, nuostabus komandinis darbas ir viena kitos palaikymas! Nes mamos jėga! Estafečių nebuvo kada fotografuoti, bet  spėjom ir šiaip aplėkti visas trasas ir atrakcionus :)

Reziumė: nusikalėm abu! Seniai tiek nesportavau :)  Foto prieš ir po ?

Ir dar ne viskas! Mamos ne tik gerai praleidžia laiką, bet dar ir gauna visą maišą dovanų.  Renginys aišku ne apie dovanas.  Bet juk smagu jas gauti?

 

Kaip papulti į mamadienį? Sekti Babyblog ir Mamadienį facebooke, būti aktyviomis ir nepražiopsoti registracijų ;)