Mamai reikia poilsio: kaip atsipalaiduoti?

Mamai reikia poilsio: kaip atsipalaiduoti?

27. Dec 2023, 13:41 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kiekviena mama žino, ką reiškia nuovargis. Ypač kai be vaikų priežiūros yra begalė kitų darbų, kuriuos reikia padaryti. Tad kaip atsipalaiduoti ir pailsėti, kad vėl susigrąžintumėte prarastas jėgas?

Veido masažo nauda

Be abejonės, jūsų poilsio galimybės priklauso nuo daugelio kitų aspektų: vaikų amžiaus, ar turite žmogų, kuris galėtų pasaugoti vaikus ir kt. Vis dėlto, net ir vaikams užmigus naktinio miego, daugelis gali sau leisti pasidaryti bent keletą grožio procedūrų: užsidėti veido ar plaukų kaukę, pamirkyti pėdas karštame vandenyje, kuris puikiai atpalaiduoja kūną, paprašyti vyro padaryti masažą.

O jei, vis dėlto, galimybės leidžia pasilepinti SPA centre, veido masažas – būtinybė. Juk dėl nuovargio mūsų oda būna suglebusi, paakiai ištinę, veidas papilkėjęs. Visą tai panaikinti gali geras kobido masažas, kuris suteikia natūralų liftingo efektą, priduoda odai švytėjimo, skatina kolageno gamybą, giliai atpalaiduoja veido raumenis ir audinius, taip pat išvalo toksinus, normalizuoja odos drėgmės balansą.

Tiesa, šis masažas padeda net nuo galvos skausmų, todėl jei dienos eigoje vaikai jums „išūžė smegenis“, tokia terapija – geriausias sprendimas.

Savaitgalio išvyka be vaikų

Jei yra galimybė kažkam palikti vaikus, išvykite savaitgaliui į sanatoriją. Poilsis Druskininkuose tiek jums vienai, ar judviem su vyru bus puiki ramybės terapija, kuri leis susigrąžinti jėgas, energiją. Grįžus namo pastebėsite, kaip turite daugiau kantrybės, esate linksmesnė, tad ir bendravimas su atžalomis bus kur kas kokybiškesnis.

Joga

Išeiti į sporto klubą gali sau leisti ne kiekviena mama, todėl jogos užsiėmimai namuose – idealus sprendimas, norint pamedituoti, susikurti ramybės oazę. Tai galite daryti tiek vaikams miegant, tiek jiems išėjus į darželį, ar kol tėtis/močiutė išsiveda juos pasivaikščioti į lauką.

Kuo naudinga joga? Visų pirma tai – harmonija, kuri skatina savigydą, pašalina neigiamas mintis, toksinus iš organizmo, didina sąmoningumą. Taip pat padeda susikaupti, susikoncentruoti, mažina stresą, įtampą.

„Joga“ reiškia kūno ir proto harmoniją. Harmonija suteikia džiaugsmą, gerą savijautą, ramybę, laimę. Taip pat joga turi galimybę ugdyti fizinę ir psichinę sveikatą.