Mamų unija kviečia savanoriauti!

Mamų unija kviečia savanoriauti!

22. Jan 2014, 12:22 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamų unija yra ne pelno siekianti organizacija, labdaros ir paramos fondas, globojantis onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Visos surinktos lėšos yra skiriamos vaistams arba gydymo įrangai įsigyti. Žaislai, rūbai ir pan. yra suaukoti kitų - žmonių ar įmonių.

Ką veikia Mamų unijos savanoriai?

Mamų unijos savanoriai bendrauja su sergančiais vaikais ir jų tėvais, globoja šeimas, organizuoja ir vykdo veiklas ligoninėje ir už jos ribų. Organizuoja renginius, padeda parodų metu, dalyvauja savanorių susitikimuose, kur aptaria įvykdytus projektus ir ateities planus.

Savanorius padedančius fondui galima būtų skirstyt į tris grupes:

Ligoninės savanoriai – tie savanoriai, kurie lankosi ligoninėje reguliariai ir bendrauja su sergančiais vaikais ir jų tėvais.

Universalūs savanoriai - tie savanoriai, kurie atlieka įvairius darbus pvz. maketuoja, organizuoja renginius, renka aukas ir pan.

Neakivaizdiniai savanoriai – tai tie savanoriai, kurie neturi laiko reguliariai lankytis ligoninėje ar savanorių susirinkimuose, ar yra  ne Lietuvoje gyvenantys, tačiau turi didelį norą padėt ir padeda savo profesinėmis žiniomis, gebėjimais ar pažintimis.

Kiekvienas Mamų unijos savanoris yra praėjęs specialius mokymus. Savanoriai susitinka reguliariai kartą - du per mėnesį, susitikimuose dalyvavimas yra privalomas.

Visiškai nesvarbu, kuo padeda savanoris: ar tai būtų bendravimas su vaikais, ar veiklų ligoninėje organizavimas, ar aukų rinkimas. Kiekvienas darbas yra labai reikšmingas ir svarbus fondui, siekiant fondo tikslų - visokeriopai gerinti sergančių vaikų ir jų šeimų gyvenimo kokybę.

Kam to reikia?

Tam tikru metu, dėl individualių priežasčių kiekvienam kyla noras padėti kitam, pasidalinti savo šiluma ir augti darant gerus darbus. Jei šis noras yra subrendęs, o apsisprendimas tvirtas, tada nėra net prasmės aiškinti tas naudas, kurias gauna savanoris: bendravimas su bendraminčiais, saviraiška, galimybė išreikšti save ir pajusti viduje, jog darai kažką prasmingo.

Kiekvienos nevyriausybinės organizacijos, padedančios kitiems, gyvavimo variklis yra savanoriai. Mamų unija didžiuojasi ir vertina savo savanorius. Tam, kad savanoriai būtų tinkamai paruošti dirbti tokioje specifinėje srityje organizuojami mokymai, siekiant užtikrinti, kad bet kokia organizuojama pagalba vyktų sklandžiai.

Kaip tapti Mamų unijos savanoriu?

Jei apsisprendėte ir norite padėti savanoriaujant, pirmiausiai apie norą reiktų pranešti fondo savanorių koordinatorei, užpildyti anketą:

Artimiausiu metu, kai bus renkama nauja savanorių grupė, su Jumis bus susisiekta. Jūsų laukia pokalbis, po to seka intensyvūs susitikimai grupėje (2 savaitgaliai) ir mokymai. Tik pradėję mokymus pasirašote sutartis ir tampate laikinaisiais Mamų unijos savanoriais.

Laikinasis Mamų unijos savanoris yra tas žmogus, kuris dar tik susipažįsta su fondu ir jo veikla. Kiekvienas laikinasis savanoris gauna savo globėją, jau patyrusį savanorį, su kuriuo gali drauge vykdyti veiklas. Laikinoji savanorystė trunka 3 mėnesius, per tą laiką ir savanoris, ir fondas apsisprendžia dėl tolimesnio bendradarbiavimo.

Po 3 mėnesių laikinasis savanoris ir Mamų unija, abiem pusėm apsisprendus, turi galimybę pasirašyti Mamų unijos savanorio sutartį. Taigi, jei tapote Mamų unijos savanoriu, turite žinoti, jog įgyjote daugiau laisvės, daugiau pasitikėjimo ir daugiau atsakomybės. Mamų unijos savanoriai renkasi du kartus per mėnesį aptarti planuojamus ir įvykdytus darbus, pasidalinti patirtimi. Dalyvavimas susitikimuose yra privalomas.